Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μωρά επωφελούνται όταν τους μιλάτε ήδη από την εγκυμοσύνη. Άλλωστε, μπορούν να ακούσουν τις φωνές της μαμάς τους, καταλαβαίνουν ότι ακούτε μουσική ενώ μπορούν να διακρίνουν και την φωνή του μπαμπά όταν μιλάει στην μαμά. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι όταν του μιλάτε ευνοείτε και την δική σας υγεία.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος άγχους και φόβου για το άγνωστο, παράγοντες που δεν ευνοούν τις μέλλουσες μανούλες. Αλλά όταν οι γυναίκες αφιερώνουν χρόνο για να μιλήσουν στα μικρά τους καθώς αναπτύσσονται, πολλά από αυτά τα συναισθήματα μπορεί να εξαφανιστούν.

Λιγότερο άγχος όταν μιλάτε στο μωρό

Όταν τα επίπεδα άγχους της μαμάς είναι υψηλά, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την υγεία του μωρού, καθώς αναπτύσσεται, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το άγχος μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική και σωματική υγεία και των μαμάδων.

Εξαιτίας αυτού, το να διατηρήσετε το στρες σε όσο δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική τόσο για τις μαμάδες όσο και για τα μωρά τους. Μπορείτε να τα καταφέρετε λοιπόν, μιλώντας στο μωρό που μεγαλώνει στην κοιλιά σας.

Σε συνδυασμό με το να μιλάτε σε άλλους, η συζήτηση με τα μωρά μπορεί επίσης να βοηθήσει τις γυναίκες να διευθετήσουν τα συναισθήματά τους. Όταν εκφράζετε τα συναισθήματά σας και τα κατονομάζετε θα σας είναι πιο εύκολο να τα αντιμετωπίσετε.

Δημιουργείτε ένα ξεχωριστό δεσμό από νωρίς

Ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να νιώθουν ήδη από την εγκυμοσύνη ένα ξεχωριστό δέσιμο με το μωρό τους, άλλες μπορεί να μην νιώθουν το ίδιο. Εάν όμως, δοκιμάσετε να του αφιερώνετε χρόνο, μιλώντας του καθημερινά θα θέσετε τις βάσεις για να δημιουργήσετε αυτόν τον δεσμό.

Για να τα καταφέρετε, δοκιμάστε να μείνετε μόνη σας και να καθαρίσετε το μυαλό σας από άγχος ή φόβο, από υποχρεώσεις και άλλους στρεσογόνους παράγοντες. Εστιάστε μόνο στο μωρό σας και στην αίσθηση του να βρίσκεται στην κοιλιά σας. Αυτή η διαδικασία θα σας γεμίσει με ένα αίσθημα ηρεμίας, που θα ωφελήσει όχι μόνο εσάς αλλά και το έμβρυο.

Διπλά τα οφέλη και όταν ακούτε μουσική μαζί

Η μουσική είναι «φάρμακο για τον εγκέφαλο», όπως λένε οι ειδικοί στο Johns Hopkins Medicine. Αυτό συμβαίνει επειδή η μουσική είναι ευεργετική με πολλούς τρόπους, όπως:

  • Μειώνει το άγχος.
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση.
  • Βελτιώνει τον ύπνο και την διάθεση.
  • Κρατά το μυαλό σε εγρήγορση.
  • Ενδυναμώνει την μνήμη.

Όταν λοιπόν, ακούτε μουσική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όχι μόνο ευνοείται την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού αλλά θα βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους που μπορεί να αισθάνεστε κατά την εγκυμοσύνη. Και αν θέλετε να τραγουδάτε, όσο ακούτε μουσική, τόσο το καλύτερο για εσάς αλλά και για εκείνο.