Μόλις οι γυναίκες μείνουν έγκυες και μοιραστούν τα χαρμόσυνα με τους οικείους τους, θα διαπιστώσουν σύντομα ότι θα έρθουν αντιμέτωπες από συμβουλές που ορισμένες φορές εκτός από ανεπιθύμητες είναι και άστοχες, μιας και βασίζονται σε μύθους. Καταρρίπτοντάς τους θα κάνετε την περίοδο της εγκυμοσύνης πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική.

Η γυμναστική είναι επικίνδυνη στην εγκυμοσύνη

Ειδικά οι γυναίκες που δεν έκαναν συχνά γυμναστική πριν να μείνουν έγκυες, μπορεί να ακούσουν ότι η έναρξη της άσκησης κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι επικίνδυνη, κάτι που δεν ισχύει. Σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine, ακόμα κι αν οι γυναίκες δεν ασκούνταν ποτέ με συνέπεια, η γυμναστική μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την έγκυο.

Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα, γιόγκα, ελλειπτικό μηχάνημα ή ακόμα και αεροβική στο νερό. Οι γυναίκες πρέπει να στοχεύουν σε 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Κάνοντας αυτό, όχι μόνο οι γυναίκες θα είναι πιο υγιείς, αλλά θα έχουν και ευκολότερο τοκετό.

Οι έγκυες δεν ταξιδεύουν

Τα ταξίδια είναι απολύτως ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί η εγκυμοσύνη να είναι χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, οι γυναίκες είναι ασφαλείς να ταξιδεύουν με αεροπλάνο μέχρι περίπου την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, θα πρέπει να ξεκουράζεστε συχνά και να κάνετε διαλείμματα για να αποφεύγετε να κάθεστε για μεγάλες περιόδους. Συνιστάται επίσης να πίνετε επιπλέον νερό και να φοράτε ρούχα με άνετη εφαρμογή.

Μπορείτε να πάρετε όσα κιλά θέλετε

Σας λέει κάτι η φράση «τρώτε για δύο»; Αν ναι, είναι σημαντικό να μην πιστέψετε το μύθο ότι οι έγκυες γυναίκες μπορούν να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος όσο επιθυμούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με βάση το αρχικό σας βάρος πριν την εγκυμοσύνη μπορείτε να αυξήσετε το βάρος σας:

  • Λιποβαρείς γυναίκες: μπορούν να πάρουν 12 με 18 κιλά.
  • Οι περισσότερες γυναίκες: παίρνουν 11,5 με περίπου 16 κιλά.
  • Υπέρβαρες γυναίκες: παίρνουν περίπου 7 με 11 κιλά.
  • Έγκυος με δίδυμα: μπορεί να πάρετε από περίπου 17 έως και 24,5 κιλά.

Οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή για να παραμένουν εντός του εύρους, που έχει προτείνει και ο γιατρός τους.

Η πρωινή ναυτία συμβαίνει μόνο το πρωί

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ξεκινώντας περίπου την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται πρωινή ναυτία, δυστυχώς όμως δεν περιορίζεται μόνο στις πρωινές ώρες της ημέρας. Επομένως, εάν η πρωινή ναυτία είναι αισθητή σε άλλες στιγμές εκτός από λίγο μετά το ξύπνημα, μην ανησυχείτε.

Είναι απολύτως φυσιολογικό και απλώς ένα σημάδι ότι οι ορμόνες αυξάνονται ραγδαία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν έχετε καούρα το παιδί θα γεννηθεί με πολλά μαλλιά

Ένα από τα πιο άβολα σημεία της εγκυμοσύνης είναι η αντιμετώπιση της καούρας. Σύμφωνα με διαδεδομένο μύθο όταν αντιμετωπίζετε έντονη καούρα τότε είναι πιο πιθανό το μωρό σας να γεννηθεί με πολλά μαλλιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η καούρα δεν αποτελεί ένδειξη ότι τα μωρά θα έχουν από την γέννησή τους ακόμα πολλά μαλλιά. Είναι ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που προκαλείται από την επιβράδυνση της πέψης και τους χαλαρούς μύες που επιτρέπουν στο οξύ του στομάχου να διαφύγει από το στομάχι και να προκαλέσει πόνο ως αποτέλεσμα.