Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί αναμφίβολα πρόκληση σχεδιασμού. Ο πολυλειτουργικός αυτός χόρος διακρίνεται σε διάφορες ζώνες για ύπνο, παιχνίδι και μελέτη. Εκεί τους διαβάζουμε παραμύθια, παίζουμε μαζί τους και τα βοηθάμε με τα μαθήματά τους.

Kάθε εποχή έχει τη δική της άποψη σχετικά με το ποιος χρωματικός συνδυασμός λειτουργεί καλύτερα ή ποια έπιπλα συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις. H νέα σεζόν δεν βλέπει όρια και επιτρέπει τα χρώματα, τα σχήματα και τα θέματα που αρέσουν σε εσάς και το παιδί σας.

Το playroom μέσα στο παιδικό δωμάτιο

Φανταστείτε ένα λούνα παρκ. Τώρα, φανταστείτε ένα λούνα παρκ για παιδιά. Τέλος, φανταστείτε αυτό το πάρκο μέσα σε ένα δωμάτιο και ειδικά φτιαγμένο για παιδιά – αυτό είναι ένα playroom. Θέλετε το παιδικό δωμάτιο να εκπέμπει θετική διάθεση. Ακόμα και τις βροχερές μέρες ή με κρύο, το παιδί πρέπει να μπορεί να παίζει σε εσωτερικό χώρο.

Το μυστικό για να δώσετε στα παιδιά το δικό τους προσωπικό καταφύγιο είναι ο σχεδιασμός ενός χώρου που να είναι εξίσου ευχάριστος και πρακτικός. Η διαδραστική διακόσμηση, όπως τα σχέδια φωτισμού με ηχητικά συστήματα, είναι μια άλλη τάση για το παιδικό υπνοδωμάτιο που πρέπει να αναζητήσετε το 2023.

Εφαρμόστε το ίδιο και με τα έπιπλα. Μια καλή ιδέα θα ήταν να επενδύσετε σε ένα ιδιαίτερο γραφείο. Ποιος είπε ότι το διάβασμα είναι βαρετό; Μετατρέψτε το χώρο μελέτης των παιδιών σε ένα μαγικό περιβάλλον που τα παιδιά μπορούν να δώσουν φτερά στη φαντασία τους.

Διακόσμηση ουδέτερη ως προς το φύλο

Δεν χρειάζεται να περιβάλλετε το παιδί σας με στερεότυπα φύλου. Αυτό επιτρέπει περισσότερο χώρο στα παιδιά να εκφραστούν στους γονείς να διακοσμήσουν το δωμάτιο σε συντονισμό με τις προσωπικότητες των παιδιών καθώς αυτά μεγαλώνουν.

Οι σχεδιαστές προτείνουν την υιοθέτηση παστέλ αποχρώσεων, φυσικών χρωμάτων με ζουμερές βάσεις και ήρεμα εφέ. Τα καλά νέα για τα παστέλ είναι ότι θεωρούνται ουδέτερα ως προς το φύλο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε ένα δωμάτιο που μοιράζονται περισσότερα από ένα παιδιά. Παράλληλα, δεν σας δεσμεύουν καθώς συνδυάζονται εύκολα και με άλλα χρώματα.

Οι κορυφαίες επιλογές για το χρώμα του παιδικού δωματίου το 2022-2023 είναι:

  • ήρεμο κίτρινο,
  • απαλή μέντα,
  • σκονισμένο ροζ,
  • ανοιχτό πράσινο,
  • γήινο πορτοκαλί
  • και το χρώμα της χρονιάς – λεβάντα.

Τα μέσα- έξω

Οι χώροι εμπνευσμένοι από τη φύση αποτελούν μέρος του στυλ εσωτερικού σχεδιασμού με επίκεντρο την ευεξία. Ο εσωτερικός μας σχεδιασμός έχει ισχυρό αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε, και το επόμενο έτος είναι όλα σχετικά με τη ζεστασιά, την κομψότητα και τη ζωντάνια. Αφήστε το πράσινο να ακτινοβολεί ζωή γύρω σας.

Οι τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης 2022-2023 εξελίσσονται γύρω από τη σύνδεσή μας με τη φύση.Ένα μεγάλο παράθυρο στο παιδικό δωμάτιο αντισταθμίζει τα πάντα – μικρό χώρο, κακό φωτισμό, έλλειψη διακόσμησης, έλλειψη χρωμάτων. Πάνω απ’ όλα, τους μαθαίνει να αγαπούν τη φύση από μικρή ηλικία.

Τα πάνω-κάτω

Ένα παιδικό δωμάτιο περιλαμβάνει πολλά αντικείμενα και είναι πιο δύσκολο να σχεδιάσετε το εσωτερικό του αν ο χώρος είναι μικρός. Υπάρχουν συναρμολογούμενα επίπλα που λύνουν τα πάντα ταυτόχρονα δείχνουν μοντέρνα.

Σκεφτείτε όπως όταν το παιδί σας παίζει στο σαλόνι και φτιάχνει φρούριο από μαξιλάρια του καναπέ, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες. Αντί για ξεχωριστές μονάδες επίπλων, επιλέξτε ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει το κρεβάτι, το γραφείο, την ντουλάπα, ακόμη και έναν χώρο παιχνιδιού, όλα σε ένα.