Έχετε κουνήσει το μωρό σας για να κοιμηθεί. Του τραγουδήσατε, το θηλάσατε ή το ταΐσατε με μπιμπερό. Έχετε νιώσει ότι τα χέρια σας είναι έτοιμα να πέσουν καθώς τρίβετε την πλάτη του μέχρι να το πάρει επιτέλους ο ύπνος.

Είστε πλέον ειδικός στο να βυθίζετε το μωράκι σας στη χώρα των ονείρων. Μετά από μήνες τελειοποίησης αυτής της δεξιότητας, πιθανότατα θα αναρωτιέστε πότε θα μπορέσει να το κάνει μόνο του. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιταχυνθεί η διαδικασία;

Όταν το μικρό σας είναι σε θέση να ηρεμήσει μόνο του για να κοιμηθεί, είναι μεγάλη υπόθεση. Αν και κάθε μωρό είναι διαφορετικό και καμία λύση δεν θα λειτουργήσει για όλους.

Διαβάστε επίσης: Η ρουτίνα που θα κοιμήσει το μωρό σας σε 13 λεπτά

Ο παιδίατρος Matthew Badgett, MD, μοιράζετε μερικές συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και εύκολη:

Ικανοποιήστε πρώτα τις ανάγκες του μωρού σας

Πριν υποθέσετε ότι το μωρό σας είναι απλώς δύστροπο, επανεξετάστε τον κατάλογο των αναγκών του. Το μωρό σας δεν θα είναι σε θέση να ηρεμήσει μόνο του αν χρειάζεται αλλαγή πάνας, πεινάει ή διψάει και είναι υπερβολικά κουρασμένο. Αφού αποκλείσετε αυτά τα ζητήματα και τους πεισπασμούς στο δωμάτιο, προχωρήστε στα επόμενα βήματα.

Ορίστε ένα πρόγραμμα

Τα μωρά αγαπούν τη ρουτίνα. Προσπαθήστε να βάζετε το μωρό σας για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αν πηγαίνει για ύπνο τις ίδιες ώρες κάθε μέρα, το ρολόι του σώματός του θα το συνηθίσει.

Μείνετε κοντά τους χωρίς να τα σηκώνετε

Αφού τοποθετήσετε το μωρό σας στην κούνια, μην φύγετε αμέσως. Αν του δώσετε λίγη προσοχή χωρίς να το κρατάτε, μαθαίνει ότι το να το βάζετε κάτω δεν είναι κάτι κακό, εξηγεί ο Dr. Badgett.

Δώστε του ένα αντικείμενο που το προσφέρει άνεση

Αλλά αν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο, ένα μαλακό παιχνίδι ή μια κουβέρτα με την οποία έχει δημιουργήσει ένα δέσιμο, μπορεί να προσφέρει μια άγκυρα που θα το βοηθήσει να ξανακοιμηθεί μόνο του. Εάν δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλο ώστε να υπάρχει μαζί του στην κούνια του ένα λούτρινο ζωάκι, μια πιπίλα μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία αυτο-ηρεμίας.

Δημιουργήστε ένα ήρεμο, σκοτεινό, δροσερό περιβάλλον για ύπνο

Τα μωρά είναι πραγματικά σαν εμάς, καθώς ένα άνετο (και ασφαλές) περιβάλλον είναι το κλειδί για να μπορέσουν να κοιμηθούν και να παραμείνουν κοιμισμένα. Όταν ένα παιδί κοιμάται σε ένα περιβάλλον που είναι βέλτιστα σχεδιασμένο για ύπνο, μπορεί να κοιμάται πιο γρήγορα χωρίς. Είναι επίσης πιο πιθανό να παραμείνει κοιμησμένο χωρίς να ξυπνά από θορύβους ή ζέστη.