Οι σύντροφοι βιώνουν την αγάπη με διαφορετικό τρόπο μέσα από τους διάφορους τρόπους με τους οποίους την δίνουν και τη λαμβάνουν. Αυτές οι εκφράσεις αγάπης είναι κοινώς γνωστές ως «γλώσσες αγάπης».

Ενώ μπορεί να νομίζετε ότι καταλαβαίνετε την πρωταρχική σας γλώσσα αγάπης, αν έχετε περάσει από μια σημαντική μετάβαση στη ζωή σας, όπως η γονεϊκότητα, οι προτεραιότητες, οι ανάγκες και οι επιθυμίες σας έχουν πιθανότατα αλλάξει.

Η γλώσσα της αγάπης που κάποτε πυροδοτούσε τη σύνδεση τώρα μοιάζει με μια ξένη γλώσσα που δεν μπορείτε να «μιλήσετε». Μπορεί να αισθάνεσθε σαν να σκοντάφτετε μεταφορικά στις λέξεις χωρίς να καταλαβαίνετε τι κάνετε λάθος.

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια: Βελτιώστε την υγεία και την ευεξία σας με αυτές τις συνήθειες

Η απάντηση είναι απλή: Αυτό που σας έκανε παλιά να νιώθετε ότι σας αγαπούν είναι διαφορετικό από ότι τώρα.

Πράξεις φροντίδας

Αυτό σημαίνει ότι «οι πράξεις μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια». Αυτή μπορεί να είναι μια αναγκαία προτεραιότητα για τους νέους γονείς, επειδή αποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας σας υποστηρίζει ουσιαστικά.

Αν η γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας είναι οι πράξεις εξυπηρέτησης, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τόσο τη λίστα των φυσικών εργασιών όσο και το ψυχικό φορτίο, ή την αόρατη εργασία, φροντίζοντας το νοικοκυριό και την οικογένεια.

Δώρα

Αυτό σημαίνει ότι ένα ειλικρινές δώρο που αντιπροσωπεύει κάτι λειτουργεί ως σύμβολο της αγάπης για εσάς. Οι σύντροφοι συχνά λένε ότι δεν έχει σημασία η χρηματική αξία του δώρου, αλλά η σκέψη.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την προσωπικότητα, τις προτιμήσεις και τις αξίες του συντρόφου σας όταν επιλέγετε ένα δώρο. Τα δώρα συμβολίζουν ότι έχετε κατά νου τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, οπότε σκεφτείτε τους μικρούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το αποδεικνύετε αυτό καθημερινά.

Ποιοτικός χρόνος

Αν η κύρια γλώσσα αγάπης σας (ή του συντρόφου σας) είναι ο ποιοτικός χρόνος, το να περνάτε χρόνο μαζί, με αμέριστη προσοχή και χωρίς περισπασμούς, είναι εξαιρετικά σημαντικό για να νιώθετε ότι σας αγαπούν. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς με μικρά παιδιά.

Υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσετε ποιοτικό χρόνο ακόμη και στην πρώιμη περίοδο μετά τον τοκετό. Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι ευτυχισμένες σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και από μικρές στιγμές σύνδεσης, όπως τα μικρο-ραντεβού.

Τα μικρο-ραντεβού περιλαμβάνουν την πρόθεση να δώσετε προτεραιότητα στη σχέση σας με τον σύντροφό σας, έστω και για 10 λεπτά. Ο στόχος είναι να νιώσετε συνδεδεμένοι μεταξύ σας σε μια κοινή δραστηριότητα.

Σωματική επαφή

Αν η κύρια γλώσσα αγάπης σας (ή του συντρόφου σας) είναι η σωματική επαφή, αυτό σημαίνει ότι τα κατάλληλα συναινετικά σημάδια στοργής είναι αυτά που δημιουργούν συναισθήματα αγάπης. Για αυτούς τους συντρόφους, ο τρόπος με τον οποίο αισθάνονται τη συναισθηματική σύνδεση είναι μέσω των σωματικών εκφράσεων οικειότητας.

Για παράδειγμα, αν αφού τα παιδιά πάνε για ύπνο, εσείς και ο σύντροφός σας βρεθείτε να βλέπετε τηλεόραση, βεβαιωθείτε ότι είστε αγκαλιασμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο και όχι σε αντίθετες πλευρές του καναπέ.

Λόγια επιβεβαίωσης

Εάν η κύρια γλώσσα αγάπης σας (ή του συντρόφου σας) είναι τα λόγια επιβεβαίωσης, αυτό σημαίνει ότι η αναγνώριση και η επικύρωση έχουν νόημα. Οι γραπτές ή προφορικές επιβεβαιώσεις επιτρέπουν στο άτομο να αισθάνεται αγάπη και εκτίμηση για αυτό που κάνει και για αυτό που είναι.

Είναι σημαντικό να εκφράζετε λεκτικά τους τρόπους με τους οποίους αγαπάτε και εκτιμάτε ο ένας τον άλλον. Συχνά μπορεί να σκεφτόμαστε πράγματα για τον σύντροφό μας, αλλά να μην τα εκφράζουμε.