Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διστάζουν να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες όταν περιμένουν μωρό από φόβο μήπως τους συμβεί κάτι. Είναι σημαντικό βέβαια να κατανοήσουμε ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι κάποια… ασθένεια και υπάρχουν δραστηριότητες που δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία μαμάς και μωρού. Αντιθέτως, μπορούν να χαλαρώσουν μια μέλλουσα μαμά, να της φτιάξουν τη διάθεση και να συμβάλλουν θετικά τόσο στην σωματική όσο και την ψυχική της υγεία.

Γιατί λοιπόν να μην βγάλετε σήμερα το ημερολόγιό σας και να προγραμματίσετε τις καλοκαιρινές σας μέρες, απολαμβάνοντας το κάθε λεπτό ενώ διανύετε αυτή τη μοναδική εμπειρία του να περιμένετε να φέρετε στον κόσμο το μωράκι σας;

 

Διαβάστε επίσης: Τοκετός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια ότι… πλησιάζει

 

 

Για να απολαύσετε το φετινό καλοκαίρι

 

Πάτε φυσικά παραλία!

Ο ήχος και η μυρωδιά της θάλασσας θα σας κάνουν να αισθάνεστε χαλαρή και θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Όταν πηγαίνετε στην παραλία, βάλτε το αντηλιακό σας, φορέστε το καπέλο σας και κάντε μια βόλτα στον ήλιο και την αμμουδιά προτού καταλήξετε στη σκιά.

Κολυμπώντας, απολαύστε κάθε αίσθηση και θα δείτε πόσο ανανεωμένη θα αισθάνεστε όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

 

Επισκεφθείτε θερμές πηγές

Βάλτε ολόκληρο το σώμα σας κάτω από το νερό και «αδειάστε» το μυαλό σας.

Το ζεστό νερό βοηθά στη χαλάρωση των μυών και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί, ειδικά αν το βάρος του μωρού σας έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τα άκρα σας.

 

Μια μέρα στο σπα

Μια άλλη πολύ καλή εναλλακτική για να αισθανθείτε στα καλύτερα σας είναι να πάτε σε σπα. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε άλλος άνθρωπος ύστερα από το μασάζ και όλες τις άλλες παροχές περιποίησης και ομορφιάς που θα απολαύσετε εκεί.

 

Πικ-νικ στην πόλη

Εάν οι επιλογές σας περιορίζονται στην πόλη, μην απογοητεύεστε… Πέρα από τα σπα που προσφέρονται, υπάρχουν όμορφοι εξωτερικοί χώροι και σημεία που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να συνδεθείτε με τη φύση.

Ετοιμάστε ένα ωραίο καλάθι για πικ-νικ με φρούτα και υγιεινά δροσιστικά ροφήματα, πάρτε μαζί σας μια κουβέρτα για να μπορείτε να κάτσετε κάτω, ένα καλό βιβλίο και έτοιμη…

 

Ως προς τα καλοκαιρινά ταξίδια

Οι μέλλουσες μητέρες τείνουν να αισθάνονται καλύτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ τα ταξίδια κατά το πρώτο και το τρίτο τρίμηνο μπορεί να μην είναι ό,τι πιο ευχάριστο.

Γενικά, μπορείτε να επιλέξετε κοντινούς προορισμούς και να ταξιδέψετε με αμάξι. Θα αισθάνεστε πιο ελεύθερη να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας ένα μαξιλάρι για την πλάτη. Θα μπορείτε επίσης να σταματάτε ανά δύο ώρες για να τεντώνετε τα πόδια σας.

Το ταξίδι με το πλοίο ίσως δεν είναι ό,τι καλύτερο καθώς μπορεί να σας προκαλέσει πιο εύκολα ναυτία. Φυσικά, τα υπόλοιπα μέσα δεν απαγορεύονται, εφόσον φροντίσετε να είστε άνετη και στην περίπτωση αεροπλάνου, αφού έχετε πάρει πρώτα το «ok» από το γιατρό σας.

Ό,τι κι αν έχετε στο μυαλό σας για αυτό το καλοκαίρι, η υγεία η δική σας και του παιδιού σας είναι πάνω από όλα, επομένως συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε να ταξιδέψετε ώστε να απολαύσετε τα σχέδιά σας χωρίς ανασφάλειες και χωρίς φυσικά, κινδύνους.