Γίνεται οι διάσημες μαμάδες να έχουν περισσότερες ώρες στην ημέρα τους από ό,τι εμείς οι υπόλοιποι; Πάντως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται στοργικές με άκρως επιτυχημένες καριέρες και νοικοκυρεμένα σπίτια.

Σαν να μην έφτανταν αυτά, με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να βρίσκουν χρόνο και για κοινωνικοποίηση και αυτοφροντίδα.

Μπορεί να αναρωτιέστε πως εσείς με το ζόρι τα βγάζετε πέρα, ενώ αυτές τα καταφέρνουν όλα και μάλιστα με το παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Σακίρα: Ψάχνει νταντά, υπό έναν όρο…

Υπάρχει ένα ουσιαστικό αλλά υποτιμημένο κλειδί για την επιτυχία τους στο σπίτι και στην εργασία: οι νταντάδες.

Ο ρόλος της νταντάς

Μερικές γνωστές μητέρες όπως η Chrissy Teigen και η Kaley Cuoco, έχουν φέρει αυτή τη συζήτηση στο φως, ευχαριστώντας δημόσια τις νταντάδες τους για τη συνεισφορά τους.

 

«Ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι η καλύτερη μητέρα που μπορώ να γίνω», γράφει η Chrissy Teigen στο Instagram. «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σε αυτό το σπίτι και τις ζωές μας. Σας αγαπάμε», πρόσθεσε.

Στα σχόλια της ανάρτησης της πολλές γυναίκες τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε τους φροντιστές να αναγνωρίζονται από τους γονείς για τον αναπόσπαστο, αλλά συχνά παρασκηνιακό, ρόλο που παίζουν στις οικογένειες.

Όλο και περισσότεροι γνωστοί γονείς μιλούν ανοιχτά για το ότι χρειάζονται βοήθεια, προσλαμβάνουν υποστήριξη και να αναθέτουν κάποιες ευθύνες σε άλλους ανθρώπους.

Συχνά, βλέπουμε επιτυχημένους ανθρώπους με οικογένειες και η πρώτη μας σκέψη είναι ότι είναι υπεράνθρωποι και ότι μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το να μεγαλώνει κανείς παιδιά, ενώ παράλληλα αναπτύσσει μια επιτυχημένη καριέρα, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Όσο περισσότεροι γονείς μιλούν για την πολυπλοκότητα της φροντίδας των παιδιών, τόσο περισσότερο μπορούμε να σταματήσουμε να αισθανόμαστε ένοχες επειδή απλώς χρειαζόμαστε βοήθεια.