Το καλοκαίρι είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου και η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εποχή στη ζωή κάθε γυναίκας… Ακούγεται ωραίος συνδυασμός σωστά; Όμως, όταν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο που εκτοξεύεται στα ύψη μπαίνει στην εξίσωση τα πράγματα περιπλέκονται.

Εάν αισθάνεστε συνεχώς ότι ζεσταίνεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν είστε μόνη. Κι ενώ είναι λογικό αυτό να συμβαίνει όταν έξω οι θερμοκρασίες είναι τόσο υψηλές, γιατί ζεσταίνεστε ακόμη και όταν δεν είστε εκτεθειμένη στη ζέστη;

Μην ανησυχείτε. Είναι σύνηθες για τις περισσότερες έγκυες να αισθάνονται να υπερθερμαίνονται εύκολα και περισσότερο από το φυσιολογικό. Αυτό οφείλεται στις φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Δραστηριότητες για να απολαύσετε την κάθε στιγμή του καλοκαιριού

Η κύηση ενός μωρού προκαλεί σημαντικές αλλαγές στις ορμόνες σας, στο μεταβολισμό, ακόμη και στον όγκο του αίματός σας.

Αυξημένος όγκος αίματος

Μία από τις φυσικές αλλαγές που σας κάνει να αισθάνεστε έντονη ζέστη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η δραματική αύξηση του όγκου αίματός σας, της τάξης του 50%.

Αυτή η αύξηση μπορεί να προκαλέσει διαστολή και των επιφανειακών αιμοφόρων αγγείων σας, συμβάλλοντας στην αίσθηση θερμότητας στο δέρμα σας. Ναι, το ξέρουμε ότι είναι άβολο, αλλά όλες αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να στηρίξετε το μωρό σας και την εγκυμοσύνη σας.

Αυξημένος μεταβολικός ρυθμός

Όταν κυοφορείτε έχετε αυξημένη ανάγκη για θερμίδες και το σώμα σας κάνει όλη την δύσκολη δουλειά, διαμοιρασμού της τροφής αλλά και των θερμίδων για εσάς αλλά και για το μωρό σας. Ως εκ τούτου, ο μεταβολισμός σας αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτή η αυξημένη παραγωγή ενέργειας μπορεί να σας προκαλέσει πιο έντονες αισθήσεις θερμότητας.

Αυξημένο βάρος

Όλες οι έγκυες γυναίκες παίρνουν κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό είναι φυσιολογικό και υγιές, αλλά η πρόσθετη αύξηση βάρους μπορεί να συμβάλει στο αίσθημα υπερθέρμανσης.

Οι έγκυες φέρουν επιπλέον βάρος που περιλαμβάνει το έμβρυο, τον πλακούντα, τη διευρυμένη μήτρα και τους μαστούς, το περιττό λίπος, καθώς και επιπλέον ερυθρά αιμοσφαιρία.