Οι ραγάδες στο σώμα είναι ένα θέμα που αφορά όλους, γυναίκες και άνδρες και φυσικά δεν εμφανίζεται μόνο στην εγκυμοσύνη. Η εξάλειψή τους δε, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, ωστόσο με μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης αμέσως μόλις εμφανίζονται, οπότε και η επιφάνεια του δέρματος ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά, ή πριν καν εμφανιστούν μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Ο στόχος της ρουτίνας αυτής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό είναι να μειώσει το οίδημα και τον ερεθισμό. Ταυτόχρονα, να τονώσει την παραγωγή ελαστικών ινών και κολλαγόνου και να ενυδατώσει την επιδερμίδα, μειώνοντας τη φλεγμονή.

 

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: 3 λόγοι που ζεσταίνεστε, εκτός από τη θερμοκρασία

 

 

Φροντίζοντας την επιδερμίδα μας πριν και μετά τον τοκετό

 

Βάζουμε ενυδατική

Η ενυδάτωση για την πρόληψη ή τη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε.

Ενυδατώστε τα σημεία που αναμένεται να εμφανιστούν ή που έχουν ραγάδες όπως η κοιλιά, οι γοφοί, το στήθος σας. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Κάθε πρωί, δοκιμάστε να εφαρμόζετε κρέμα που περιέχει βιταμίνη Ε, λάδι καρύδας ή βούτυρο καριτέ.

Τη νύχτα, δοκιμάστε ένα θρεπτικό λάδι για το δέρμα μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ντους για να «κλειδώσετε» για περισσότερες ώρες την υγρασία στο δέρμα.

Η εφαρμογή ενυδατικών, τόσο με κρέμες, όσο και με λάδια, πρέπει να γίνεται τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και στην περίοδο μετά τον τοκετό.

 

Εφαρμόζουμε αντηλιακό

Το εκτεθειμένο δέρμα με ραγάδες είναι πιο ευαίσθητο και είναι καλό να αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως το δέρμα του μωρού.

Επιλέξτε ένα αντηλιακό με SPF μεγαλύτερο από 30 και ανανεώνετε την εφαρμογή του κάθε δύο ώρες όταν εκτίθεστε στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Επιπλέον, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη. Αποφεύγετε ροφήματα που αφυδατώνουν, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά.

 

Κάνουμε συχνά απολέπιση

Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα με ένα ενυδατικό σκραμπ σώματος επιταχύνουμε τη διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας. Έτσι, οι τυχόν νέες ραγάδες γίνονται σταδιακά λιγότερο ορατές.

 

Κάνουμε συστηματικό μασάζ

Το καθημερινό μασάζ ιδανικά με κάποιο ενυδατικό έλαιο, έστω και για λίγα λεπτά, ευνοεί τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Παράλληλα, ενισχύει την αποτοξίνωση και τη μείωση των ατελειών όπως ραγάδες αλλά και κυτταρίτιδα.

 

*Μην ξεχνάτε

Η διατροφή μας παίζει ρόλο σε όλα και οι ραγάδες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Αυξήστε την πρόσληψη τροφών με βιταμίνες Α, C, κολλαγόνο και Ω3 λιπαρά οξέα, όπως συκώτι, ψάρια, πουλερικά και λαχανικά. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η ποιότητα της επιδερμίδας σας θα έχει βελτιωθεί αισθητά.