Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πότε θα ξεκινήσει ο τοκετός ή πότε και αν θα σπάσουν τα νερά σας, υπάρχουν μερικά ανεπαίσθητα σημάδια που πρέπει να προσέξετε και τα οποία υποδεικνύουν ότι μπορεί να είστε πολύ κοντά:

Νιώθετε πιο εξαντλημένη από ότι συνήθως

Το τρίτο τρίμηνο στην εγκυμοσύνη απορροφά ήδη πολλή ενέργεια από εσάς. Αλλά προς το τέλος, μπορεί να νιώσετε μια ακατανίκητη αίσθηση ότι πρέπει να κοιμηθείτε.

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Οι πιο κοινές λιγούρες

Το ενεργειακό «κενό» θα μπορούσε να οφείλεται σε έναν συνδυασμός πραγμάτων. Ίσως το μωρό σας περνάει την τελευταία του αναπτυξιακή «έκρηξη». Ή μπορεί οι ορμόνες σας να αλλάζουν για να προετοιμάσουν το σώμα σας για τον τοκετό.

Όπως και να έχει, ακούστε το σώμα σας και δώστε στον εαυτό σας την ξεκούραση που χρειάζεστε για τη γέννα.

Έχετε μια ξαφνική επιθυμία να ετοιμάσετε τα πάντα

Μέσα στην κούρασή σας, μπορεί να βιώσετε μια ξαφνική αύξηση ενέργειας και μια επιθυμία να προετοιμάσετε τα πάντα για τον ερχομό του μωρού. Πείτε το ένστικτο ή απλή συνειδητοποίηση ότι γεννάτε σύντομα και θέλετε να ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στο τέλος της εγκυμοσύνης. Ο τοκετός μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή και δεν θέλετε να είστε ήδη κουρασμένες όταν γίνει αυτό.

Αντιμετωπίζετε… πεπτικά προβλήματα

Ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν εντερικά προβλήματα λίγες ημέρες πριν από τον τοκετό. Είναι ο τρόπος του σώματός σας να αδειάσει το έντερο για να εξασφαλίσει ότι οι συσπάσεις της μήτρας θα είναι αποτελεσματικές.

Νιώθετε ότι το μωρό έχει πέσει χαμηλά στην κοιλιά σας

Το μωρό μετακινείτε χαμηλότερα για να προετοιμαστεί για τον τοκετό. Είναι φυσιολογικό να εμφανιστεί κάποιος ήπιος πόνος ή πίεση σε αυτή την περιοχή. Τα καλά νέα είναι ότι θα μπορείτε να αναπνέετε πιο ελεύθερα και θα νιώθετε ότι το στομάχι σας πιέζεται λιγότερο από τις προηγούμενες εβδομάδες.