Είναι γνωστό πως καλοκαίρι και εγκυμοσύνη είναι ένας δύσκολος συνδυασμός. Η ζέστη αυξάνει τη ροή του αίματος, αυξάνοντας κατά συνέπεια τη θερμότητα στο σώμα, οδηγώντας τελικά σε κόπωση αλλά και άλλους, πρόσθετους κινδύνους.

Γι’ αυτό και παρόλο που το καλοκαίρι επισήμως τελειώνει αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες επιμένουν, θα πρέπει να συνεχίσετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτική για να παραμένετε υγιής και ενεργή.

Διαβάστε επίσης: Μωρό: Πώς θα καταλάβετε αν ζεσταίνεται

Προσέχουμε την υγεία μας και τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει

Για όσο ακόμα ο καιρός θα είναι ζεστός, φροντίστε να:

Παραμένετε ενυδατωμένη

Η κατανάλωση άφθονων υγρών, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού χυμού πορτοκαλιού πέραν φυσικά του νερού, βοηθά στη μείωση της κατακράτησης υγρών στο σώμα. Επιπλέον, βοηθά στο να αποβληθούν οι τοξίνες και να αποτραπούν τα οιδήματα.

Φοράτε άνετα ρούχα

Φοράτε χαλαρά, άνετα ρούχα από δροσερά υφάσματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις δερματικές μολύνσεις που προκαλούνται από τη συσσώρευση του ιδρώτα. Επιπλέον, μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο.

Επιλέξτε τέλος άνετα παπούτσια για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη και τα πόδια.

Προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στο πρόσωπο και το σώμα και ανανεώνετε τακτικά.

Αποφύγετε επίσης εντελώς την έκθεση στον ήλιο στο μέσον της ημέρας.

Αθλείστε με μέτρο

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική σε κάθε φάση της ζωής μας. Οι βόλτες με τα πόδια, το pilates, η yoga και το κολύμπι είναι όλες ασφαλείς καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Ειδικά για το κολύμπι, υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην σταματήσετε πρόωρα τα μπάνια σας αφού κολυμπώντας καίτε θερμίδες, η πίεση στο ισχιακό νεύρο μειώνεται, το σώμα ανακουφίζεται από το επιπλέον βάρος και φυσικά δροσίζεστε.

Τρώτε φρούτα και λαχανικά

Οι διατροφολόγοι συνιστούν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες στην εγκυμοσύνη. Τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες.

Αυτές οι τροφές καλύπτουν επίσης βασικές ανάγκες του οργανισμού για βιταμίνες και μέταλλα ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανακούφιση ορισμένων από τις ενοχλήσεις στην εγκυμοσύνη, όπως η δυσκοιλιότητα, η κατακράτηση και το πρήξιμο.