Πώς διδάσκει κανείς υπομονή σε ένα μικρό παιδί; Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο. Ακόμα και ως ενήλικες και γονείς, κάποιοι από εμάς έχουμε πολύ περιορισμένη υπομονή.

Αλλά η ικανότητα να δεχόμαστε ή να ανεχόμαστε την καθυστέρηση ή τα προβλήματα χωρίς να εκνευριζόμαστε ή να αγχωνόμαστε, είναι μια πολύ σημαντική ιδιότητα που πρέπει να έχουμε και μπορεί να μας χρησιμεύσει πολύ καλά στη ζωή όλων μας.

Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι σπάνιο να δούμε ένα υπομονετικό παιδί. Ξέρετε πολύ καλά πόσο συχνά αντιμετωπίζετε τα παιδιά σας να ζητούν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά χωρίς να έχουν την ικανότητα να το περιμένουν έστω και πέντε λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Αστείο βίντεο: Μωρό απολαμβάνει τη βόλτα με καρότσι

Όσο πιο γρήγορα όμως προσπαθήσετε να εμφυσήσετε την αρετή της υπομονής στο παιδί, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να παίζεται κάνετε μαζί δραστηριότητες και να παίζεται παιχνίδια με κανόνες όπως τα επιτραπέζια ή το… γκολφ.

Δείτε το βίντεο

@pubity Her reaction after finally putting it at the end 🏌️‍♀️😭😭 #Pubity (Chris Saunders via @ViralHog ♬ original sound – Pubity