Αυτά τα Χριστούγεννα μπορείτε να είστε στο επίκεντρο της προσοχής. Απολαύστε το λοιπόν για να τσιμπολογήσετε χωρίς ενοχες στο Χριστουγεννιάτικό τραπέζι, να ξεκουραστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας στην εγκυμοσύνη.

Αν περιμένετε το πρώτο σας παιδί, ίσως δεν γνωρίζετε ακόμα ότι πολύ σύντομα ο χρόνος που θα μπορείτε να διαθέσετε στο σύντροφο, στην οικογένεια και τους φίλους σας πιθανότατα δεν θα είναι όσος θα θέλατε. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτές τις μέρες για να διασκεδάσετε και να κάνετε παρέα με τους αγαπημένους σας, χωρίς το άγχος του επόμενου ταΐσματος ή της αϋπνίας.

Διαβάστε επίσης: Δέρμα: 4 συστατικά που χρειάζεστε το χειμώνα

5 λόγοι που η εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα είναι τόσο ξεχωριστή

Αυτά τα Χριστούγεννα, μπορείτε να:

#1 Ενδώσετε στις λιγούρες σας

Στις γιορτές υπάρχει άφθονο, νόστιμο φαγητό και είστε έγκυος, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να φάτε χωρίς ενοχές.

Ωστόσο, είναι καλό να αποφύγετε τις υπερβολές, καθώς στην πραγματικότητα δεν ισχύει η πεποίθηση ότι «τρώτε για δύο».

#2 Βγάλετε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί αποτελούν το τέλειο σκηνικό για να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες στην εγκυμοσύνη. Απαθανατίστε όλες τις όμορφες στιγμές των φετινών γιορτών για να τις θυμάστε μια ζωή και να τις δείχνετε αργότερα στο παιδί σας.

#3 Αποφύγετε το καθάρισμα μετά το εορταστικό τραπέζι

Σκεφτείτε το πλύσιμο στο χέρι των πιάτων που δεν χωράνε στο πλυντήριο και το χάος που έχουν αφήσει τα παιδιά, αν ήδη έχετε, στο πάτωμα.

Όταν είστε έγκυος τα Χριστούγεννα, δεν χρειάζεται να σηκώσετε ούτε το δαχτυλάκι σας, πόσο μάλλον να μαζέψετε από κάτω τα πεταμένα καπέλα του πάρτι.

#4 Εκτονώσετε τα συναισθήματά σας

Η εγκυμοσύνη σάς προκαλεί έντονες εναλλαγές διάθεσης, με αποτέλεσμα να συγκινείστε με το παραμικρό;

Τα Χριστούγεννα μπορείτε να δείτε νοσταλγικές χριστουγεννιάτικες ταινίες και να εκτονώσετε τα συναισθήματα που σας κατακλύζουν.

#5 Δεχτείτε με χαρά τα κομπλιμέντα

Είστε ίσως περισσότερα κιλά από ποτέ, η πλάτη σας πονάει και οι αστραγάλοι σας είναι πρησμένοι. Συνειδητοποιείτε επίσης ότι το εορταστικό φόρεμά σας δεν σας κάνει, ωστόσο, οι δικοί σας σάς λένε ότι φαίνεστε πανέμορφη και λαμπερή. Και έχουν δίκιο!

Τι είναι καλό να προσέξετε στον μπουφέ

Απολαύστε όπως είπαμε τις γιορτινές γεύσεις, αλλά προσέξτε τους κρυμμένους διατροφικούς και θερμιδικούς κινδύνους που παραμονεύουν στο τραπέζι:

Η γαλοπούλα είναι ιδανική τροφή γιατί είναι θρεπτική και έχει ταυτόχρονα λίγα λιπαρά. Συνοδέψτε τη με άφθονα λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην οποία δεν αποκλείεται να σας οδηγήσει η υπερκατανάλωση λιπαρών τροφών αυτές τις μέρες.

Αποφύγετε:

  • Τα μη παστεριωμένα και τα μπλε τυριά, όσα φαγητά και γλυκά περιέχουν ωμό αυγό, τα ωμά κρέατα και ψάρια καθώς και τα πατέ.
  • Εντελώς το αλκοόλ, αφού ακόμα και η μικρή ποσότητα μπορεί να βλάψει το έμβρυο.

Μην ξεχνάτε να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα (αντί για ένα ή δύο μεγάλα), πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά.

Φροντίστε το σώμα σας

Μετά από έναν μακρύ περίπατο για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια ή πολύωρη ορθοστασία σε κάποιο πάρτι, βουτήξτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό και κάντε τους ελαφρύ μασάζ.

Όταν μπορείτε, ξαπλώνετε με τα πόδια σας να βρίσκονται σε ψηλότερο σημείο σε σχέση με το στήθος σας και μην ξεχνάτε να φοράτε άνετα και χαμηλά παπούτσια, ακόμα κι αν χρειαστεί να τα συνδυάσετε με βραδινό φόρεμα.

Extra tips για καλά Χριστούγεννα

  • Σίγουρα θα έχετε πολλές ευκαιρίες να βγείτε, να συναντήσετε φίλους και να διασκεδάσετε αυτό το διάστημα, αλλά μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε.
  • Δεχτείτε κάθε βοήθεια που σας προσφέρεται. Από το να μαγειρέψει κάποιος άλλος τη γαλοπούλα, μέχρι να πετάξει τα σκισμένα χαρτιά περιτυλίγματος μετά το άνοιγμα των δώρων, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
  • Αποφύγετε τα πάρτι με πολύ κόσμο για να μην κολλήσετε κάποια ίωση και τους χώρους με καπνό τσιγάρου.
  • Αν η ημερομηνία του τοκετού έχει πλησιάσει αρκετά, αποφύγετε να κάνετε μεγαλεπήβολα σχέδια που είναι δύσκολο να ακυρώσετε. Δεν αποκλείεται ο Άγιος Βασίλης να αποφασίσει να σας φέρει το δώρο σας λίγο νωρίτερα και το ρεβεγιόν να σας βρει στο μαιευτήριο…