Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο συνταρακτικές εμπειρίες της ζωής και αδιαμφισβήτητα μοναδική και ξεχωριστή για κάθε γυναίκα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά συναισθήματα που μόνο αν είστε ή έχετε υπάρξει έγκυος μπορείτε να καταλάβετε…

1. Πεινάτε και ταυτόχρονα αηδιάζετε με το φαγητό

Έχετε ακούσει για τις υπερβολικές λιγούρες που έχουν μερικές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι θρυλικές μεταμεσονύκτιες διαδρομές για πίκλες και παγωτό. Την ξαφνική, ακατανίκητη λαχτάρα για καρπούζι και πατατάκια.

Διαβάστε επίσης: Κρυολόγημα στην εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε το φυσικά

Μόλις μείνετε έγκυος, μπορεί να μην επιθυμείτε πια εκείνο τον πρωινό καφέ latte που δεν μπορούσατε να ζήσετε χωρίς. Ενδεχομένως δεν μπορείτε καν να περάσετε από την καφετέρια της γειτονιάς σας, επειδή δεν αντέχετε πλέον τη μυρωδιά.

Περίπου οι μισές από τις μέλλουσες μητέρες καταλήγουν να έχουν μία ή περισσότερες αποστροφές σε τρόφιμα. Ξαφνικά, αηδιάζουν με ορισμένα φαγητά, ακόμη και αν αυτά κάποτε ήταν τα αγαπημένα τους.

2. Νιώθετε σαν να ετοιμάζετε σνακ για έναν στρατό από νήπια… αλλά όλα αυτά είναι μόνο για εσάς

Νιώθετε ότι δεν χορταίνετε ποτέ; Η αυξημένη όρεξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνό φαινόμενο. Ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο, όταν η πρωινή ναυτία υποχωρεί και οι λιγούρες αυξάνονται.

3. Η επιλογή ονομάτων για μωρά, γνωστή και ως αναδρομή σε κάθε πρόσωπο που αντιπαθήσατε ποτέ

Ένα από τα πρώτα αγχωτικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα όνομα για το μωρό σας. Όπως, όποιο κι αν επιλέξετε, θα είναι το όνομα με το οποίο θα μείνει το παιδί σας για τα επόμενα 80 ή 90 και πλέον χρόνια. Θα το ακούσει να λέγεται δεκάδες χιλιάδες φορές! Κάποια ονομάτα βγήκαν από τη λίστα λόγω αρνητικών συνειρμών με πρόσωπα που δεν συμπαθείτε.

4. Το περπάτημα σε ανηφορά είναι σαν να φοράτε σακίδιο πλάτης από μπροστά

Περιμένετε ότι η κοιλιά σας θα μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό που δεν σας λέει κανείς είναι πώς θα αισθάνεστε καθώς διαστέλλεται και πώς αυτή η αίσθηση μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

5. Επαναπροσδιορισμός του πρωινού ως ναυτία

Η ναυτία και ο έμετος κατά την εγκυμοσύνη, συχνά γνωστή ως πρωινή ναυτία, είναι πολύ συχνή στα αρχικά στάδια. Η πρωινή ναυτία είναι δυσάρεστη και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά σας.

6. Εκείνη η τρελή στάση ύπνου που ανακαλύψατε

Η ασφαλέστερη θέση για να κοιμηθείτε είναι στο πλάι, είτε αριστερά είτε δεξιά. Οι έρευνες δείχνουν ότι, μετά τις 28 εβδομάδες, το να κοιμάστε ανάσκελα μπορεί είναι πιο επικίνδυνο για το παιδί. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τη ροή του αίματος και του οξυγόνου προς το μωρό.

7. Το τρομερό άγχος του να φέρεις μια νέα ζωή στον κόσμο και να είσαι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος γι’ αυτήν

Είναι φυσικό να αισθάνεστε λίγο αγχωμένη όταν είστε έγκυος. Το άγχος είναι κάτι περισσότερο από το αίσθημα ανησυχίας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι όταν τα συναισθήματα ανησυχίας και άγχους εμφανίζονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, επανέρχονται συνεχώς και δεν μπορούν να ελεγχθούν εύκολα. Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

8. Η συγκλονιστική αγάπη που θα νιώσετε αφού φέρετε στον κόσμο μια νέα ζωή

«Καμία γλώσσα δεν μπορεί να εκφράσει τη δύναμη, την ομορφιά και τον ηρωισμό της μητρικής αγάπης», Edwin Chapin.