Οι τρίχες των φρυδιών μεγαλώνουν γρήγορα, με αποτέλεσμα να αλλάζει το σχήμα τους και να χάνουν την αρχική τους μορφή. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βρίσκεστε συχνά στην αισθητικό για να τα «φρεσκάρετε», κάτι που πολλές φορές δεν είναι εφικτό λόγω έλλειψης χρόνου. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν καταφέρνατε να περιποιηθείτε μόνες σας τα φρύδια σας και να τα βγάλετε σαν επαγγελματίας;

Τα 4 βασικά tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν!

Διαβάστε επίσης: Πλεξίδα ψαροκόκκαλο- Βήμα βήμα πώς θα τη φτιάξετε τέλεια

#1

Βγάζετε τα φρύδια πάντα από την κάτω πλευρά του τόξου

Φροντίστε να βγάζετε τα φρύδια σας μόνο από το κάτω μέρος τους, εκτός κι αν έχετε κάποια ατίθαση τριχούλα που βρίσκεται στο επάνω μέρος και πρέπει να βγει. Αυτό θα διατηρήσει τα φρύδια φυσικά ανασηκωμένα και δε θα «κατεβάσει» το υπόλοιπο πρόσωπο. Εάν οι τρίχες στο πάνω μέρος δε σας πειράζουν και πολύ, «τριμάρετε» και βουρτσίστε τες αντί να τις αφαιρέσετε με το τσιμπιδάκι.

#2

Γεμίστε τα φρύδια πριν τα βγάλετε

Ένα εξαιρετικό επαγγελματικό tip είναι να γεμίσετε τα φρύδια σας με ένα μολύβι φρυδιών πριν τα βγάλετε με το τσιμπιδάκι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε μόνο τις περιττές τριχούλες και να τα «τριμάρετε» όσο χρειάζεται. Επίσης, έτσι θα δείτε και πώς θα φαίνονται βαμμένα.

#3

Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να βρείτε την αρχή και το τέλος του φρυδιού

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στη διαμόρφωση των φρυδιών είναι να ξέρουμε πού είναι σωστό να ξεκινούν, πού να κορυφώνεται το τόξο τους και που να τελειώνει. Ένα τρικ είναι να πάρετε ένα πινέλο φρυδιών με λεπτή λαβή ή κι ένα κανονικό μολύβι, να το τοποθετήσετε ακριβώς δίπλα από τη μύτη σας και μετά να κατευθύνετε το επάνω μέρος του πινέλου ή του μολυβιού προς τον κρόταφο -όπως πάει ένας δείκτης ρολογιού- για να δείτε πού πρέπει να βρίσκεται το τέλος του φρυδιού. Έπειτα, κατευθύνετε το άνω μέρος του πινέλου ή του μολυβιού προς το τόξο του φρυδιού για να εντοπίσετε την κορυφή του και τέλος, επαναφέρετε το πινέλο ή το μολύβι στην αρχική του θέση, για να δείτε από πού πρέπει να ξεκινάει το φρύδι. Οι κινήσεις αυτές θα σας χαρίσουν ένα συμμετρικό αποτέλεσμα.

#4

Κάντε συχνά touch-ups

Αν δεν είστε σίγουρη για τις ικανότητές σας στο grooming των φρυδιών σας, κλείστε ραντεβού με έναν επαγγελματία brow artist ο οποίος θα δημιουργήσει το σχήμα που σας ταιριάζει και θα σας δώσει συμβουλές για τη συντήρησή τους στο σπίτι. Μετά την καθοδήγησή τουθα είναι σίγουρα πιο εύκολο να κρατήσετε το σχήμα των φρυδιών σας, απλά και μόνο αφαιρώντας τις τριχούλες που θα βγαίνουν εκτός… πλαισίων. Καλό είναι να μην αφήσετε τα φρύδια σας να μεγαλώσουν πολύ γιατί μπορεί να χαλάσει το σχήμα τους και να δυσκολευτείτε να τα επαναφέρετε χωρίς τη βοήθεια του επαγγελματία.