Όλοι θέλουμε να περάσουμε καλά το Πάσχα. Να σμίξουμε με την οικογένεια. Να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη. Να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε. Γι’ αυτό αφήστε το κινητό και τις υποχρεώσεις σας στην άκρη για λίγο και αφοσιωθείτε στους ανθρώπους γύρω σας, οι στιγμές είναι πολύτιμες και γίνονται ακόμα πιο πολύτιμες αν αναλογιστείτε ότι δεν θα ξαναζήσετε ποτέ ξανά την ίδια στιγμή με τα παιδιά σε αυτή την ηλικία!

Τα παιδιά προτιμούν οι γονείς τους να τους κρατούν το χέρι και όχι… το κινητό!

Κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές, τηλεοράσεις… προσπαθήστε να τα αφήστε το στην άκρη όταν βρίσκεστε με τα παιδιά σας. Μην ξεχνάτε ότι οι διακοπές είναι μία καλή ευκαιρία για να επικοινωνήσετε και περάσετε ποιοτικό χρόνο με όλη την οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Μην έχετε ενοχές αν ο χρόνος με τα παιδιά είναι πιο λίγος απ’ ό,τι θα θέλατε

Υπάρχουν φορές που για να περάσει η ώρα μας ανοίγουμε την τηλεόραση ή «σκρολάρουμε» στο κινητό. Όταν αυτό συμβαίνει συχνά και συστηματικά, επηρεάζει τα παιδιά ωθώντας τα να κάνουν και αυτά το ίδιο καθώς είναι κατά βάση μιμητικά.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε το καλό παράδειγμα και να βάλετε τη συσκευή σας στο «μην ενοχλείτε» για να περάστε μαζί όμορφες στιγμές.

Οι περισσότεροι γονείς αναφέρουν, ότι τα παιδιά τους περνούν περισσότερο χρόνο έξω με φίλους, έχουν περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση και είναι πιο δραστήρια όταν  όταν αφήνουν τα κινητά τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην άκρη.

Tech-free διακοπές

  • Αφήνουμε τα πολλά gadgets και παίρνουμε μαζί περισσότερα παιχνίδια. Έτσι, μπορούμε να συζητήσουμε, να παίξουμε και να γευματίσουμε απερίσπαστοι.
  • Ορίζουμε το χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα στο οποίο θα κάνουμε χρήση της τεχνολογίας οικογενειακώς. Η ώρα αυτή μπορεί να είναι πάντα η ίδια ή μπορεί να αλλάζει κάθε μέρα.
  • Παίζουμε παιχνίδια και κάνουμε δραστηριότητες όλοι μαζί για να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις.