Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης σας μπορεί να σας φαίνεται μια δύσκολη διαδικασία γενικά, πόσο μάλλον όταν έχει αποδέκτη το αφεντικό σας. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να νιώθετε τρομοκρατημένη ή να υιοθετείτε μια απολογητική στάση. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης σας.

Πώς να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη στη δουλειά σας

Αποφασίστε πότε θα πείτε στο αφεντικό σας ότι είστε έγκυος

Θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για το πότε θα θέλατε να ενημερώσετε το αφεντικό σας για την εγκυμοσύνη σας. Αυτό μπορεί να είναι στο τέλος του πρώτου τριμήνου εάν η εργασία σας δεν επηρεάζει άμεσα την εγκυμοσύνη σας, ενώ αν εργάζεστε με επικίνδυνες χημικές ουσίες ή σηκώνετε βάρη, θα πρέπει να το πείτε νωρίτερα.

Ενημερώστε πρώτα το αφεντικό σας

Μην πέσετε στην παγίδα να πείτε τη χαρμόσυνη είδηση πρώτα σε άλλους ανθρώπους στο γραφείο. Πιστέψτε μας, είναι εξαιρετικά πιθανό η είδηση να διαρρεύσει και στη συνέχεια να βρεθείτε σε άβολη θέση, χωρίς λόγο. Άλλωστε, δεν φαίνεται και πολύ σωστό επαγγελματικά το αφεντικό σας να το μάθει τελευταίο.

Σκεφτείτε πώς η εγκυμοσύνη θα επηρεάσει τη δουλειά σας

Προσπαθήστε να καταλάβετε πώς θα επηρεαστεί η εργασία σας από την εγκυμοσύνη σας. Θα χρειαστεί, για παράδειγμα, να αλλάξετε τα επαγγελματικά σας ταξίδια λόγω της εγκυμοσύνης σας; Προσπαθήστε να οργανώσετε τα καθήκοντά σας, όσο πιο νωρίς μπορείτε.

Να είστε προετοιμασμένη να μιλήσετε για την άδεια μητρότητας

Δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη σας και η μελλοντική απουσία σας θα επηρεάσουν τη δουλειά του τμήματός σας, μπορείτε να διευκολύνετε την κατάσταση, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις της απουσίας σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φτιάξετε μια λίστα με τα καθήκοντά σας ώστε να βοηθήσετε τον αντικαταστάτη σας και να προσφερθείτε να τον εκπαιδεύσετε.

Βρείτε τη σωστή στιγμή

Κάτι το οποίο θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψιν σας, είναι το να βρείτε τη σωστή στιγμή να κάνετε την ανακοίνωσή σας. Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να γίνει μια στιγμή που το αφεντικό σας δεν βιάζεται και σε ένα ήσυχο, ιδιωτικό μέρος, χωρίς την παρουσία άλλων συναδέρφων. Αν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού για να τον δείτε ιδιωτικά, κάντε το.