μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Κι όμως, το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο σε μια σχέση!

16/07/2014

Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Κι όμως, το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο σε μια σχέση!

Ο αστικός μύθος ότι το σεξ αλλά και αγάπη είναι τα δυο πιο δυνατά ατού μια επιτυχημένης σχέσης, τώρα καταρρίπτεται από τους επιστήμονες.   

Αυστραλοί ερευνητές βρήκαν ότι τα δυο αυτά  συστατικά δεν είναι τα μοναδικά που χρειάζεται να έχει ένα ζευγάρι για να ζήσει ευτυχισμένα μαζί.   

έρευνα του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου με τίτλο «Τι ρόλο παίζει η αγάπη;», στην οποία πήραν μέρος 2. 500 ζευγάρια, εκ των οποίων τα μισά ήταν παντρεμένα  και τα άλλα μισά στη φάση της συγκατοίκησης, βρήκαν τους παράγοντες που δένουν το ζευγάρι  ώστε να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής του μαζί.

Τα συμπεράσματα είναι αποκαλυπτικά:    

Η διαφορά ηλικίας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση. Έτσι όταν ο άντρας είναι εννιά ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερος από τη σύντροφό του,  οι πιθανότητες χωρισμού διπλασιάζονται. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους αποφασίζουν να παντρευτούν πριν κλείσουν τα 25 χρόνια της ζωής τους.    

Τα παιδιά που αποκτά ή δεν αποκτά ένα ζευγάρι, είναι ένας ακόμα παράγοντας ευτυχίας.  Το 1/5 των ζευγαριών που έχει παιδιά από προηγούμενους γάμους χωρίζει σε σύγκριση με το 95% των ζευγαριών που αποκτούν παιδιά μετά το γάμο.    
Όσες μάλιστα γυναίκες επιθυμούν και πιέζουν ασφυκτικά  τον σύντροφο τους για να γίνουν μάνες είναι πιο πιθανό να οδηγηθούν στο διαζύγιο.


Ζευγάρια που οι γονείς τους υπήρξαν χωρισμένοι έχουν 165 περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα,
ενώ στην αντίθετη περίπτωση, το ποσοστό πέφτει στο 10%.

 
Άτομα που παντρεύονται για δεύτερη ή τρίτη φορά, έχουν 90% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν και πάλι, σε σχέση με όσους δεν έχουν ξαναπαντρευτεί.

 
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια λέει η παροιμία και αυτό ισχύει τελικά! Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε πως τα  ευκατάστατα ζευγάρια έχουν 9% πιθανότητες χωρισμού, ενώ τα πιο φτωχά ζευγάρια ειδικά όταν ο άντρας είναι άνεργος- χωρίζουν σε ποσοστό κατά 19% περισσότερο.

 
Και μια τελευταία (αν και λίγο παράδοξη) αιτία χωρισμού, αποτελεί ο καπνός του τσιγάρου. Όταν ο ένας από τους δύο καπνίζει, η σχέση δυσχεραίνεται μέχρι το σημείο του χωρισμού.

Πάντως η έρευνα κατέληξε πως η απασχόληση της γυναίκας, ο αριθμός και η ηλικία των παιδιών ή τα χρόνια σχέσης ενός ζευγαριού, δεν αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα οδηγούσαν σε ένα χωρισμό.

Σχετικά Άρθρα

4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε (στον εαυτό μας), πριν χωρίσουμε με το σύντροφό μας
Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Και είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη αλήθεια, ότι όλοι υποσχόμαστε στο σύντροφό μας ότι θα δεσμευτούμε αλλά λίγ...
5 τρόποι να προστατέψετε το γάμο σας από την απιστία
Το να είστε παντρεμένοι με τον άνθρωπο των ονείρων σας είναι υπέροχο. Νιώθετε πολύ τυχεροί που τον έχετε και πολύ ευτυχισμένοι. Συχνά, όμως,...
 Τι χρειάζεται ένα ζευγάρι για να μη χωρίσει ποτέ;
Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, η ευτυχία ενός ζευγαριού σε όλη τη διάρκεια της κοινής του ζωής δεν εξαρτάται μό...
Γιατί ο γάμος σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;
Προφανώς και δεν πρέπει να παντρευτείς απλά και μόνο για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, ωστόσο φαίνεται πως ο γάμος επηρεάζει θετικά το χαρακ...
Πρέπει ο άντρας να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα;
Υπάρχει μια κοινή αντίληψη που λέει πως για να είναι φυσιολογική και ευτυχισμένη μια σχέση, θα πρέπει ο άντρας να είναι μεγαλύτερος από τη γ...
Πόσο θα διαρκέσει ο γάμος σας;
Για να το μάθετε πόσο θα διαρκέσει ο γάμος σας, δεν έχετε παρά να απαντήσετε σε δυο απλές ερωτήσεις!