μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα

08/12/2015
Από: Σιμέλα Κολαγκελέ |  σχολιάστε
Πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα
Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ δεν κάνει πιο ευτυχισμένους τους ανθρώπους. 

Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο, φαίνεται πως είναι τα πιο ευτυχισμένα, υποστηρίζει διεθνής επιστημονική ομάδα αμφισβητώντας προηγούμενες μελέτες που ήθελαν πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που έχουν καθημερινή σεξουαλική επαφή.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου Social Psychological and Personality Science, ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με επικεφαλής την Δρ Έιμι Μούιζ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, συνέλεξαν και ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερα από 40.000 άτομα για περισσότερα από 40 χρόνια. 

«Η έρευνα μας δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρεί κανείς μια βαθιά και ουσιαστική σχέση με τον σύντροφό του», εξηγεί η Δρ Μούιζ. 

Η μελέτη συμπεριέλαβε μόνο έγγαμους ή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και ο συσχετισμός της συχνότητας του σεξ και της ευτυχίας δεν ίσχυε κατ’ ανάγκη για τους εργένηδες και άλλα είδη ζευγαριών. Να σημειωθεί ότι, τα έγγαμα ζευγάρια έτειναν να έχουν ερωτική επαφή κατά μέσο όρο μια φορά την εβδομάδα. 

Επίσης, παρά τα στερεότυπα ότι οι άνδρες αναζητούν συχνότερα το σεξ από τις γυναίκες, η έρευνα δεν διαπίστωσε τέτοια διαφορά. 

Τέλος, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι συσχέτιζαν εντονότερα το σεξ με την ευτυχία παρά με το χρήμα. Δηλαδή, ένα άτομο αισθανόταν λιγότερο ευτυχισμένο όταν είχε αραιές ερωτικές επαφές, παρά όταν είχε χαμηλό εισόδημα. 

Σε κάθε περίπτωση, η Δρ Μούιζ σημειώνει ότι αυτό που έχει σημασία σε μια σχέση είναι η ποιότητα της και όχι η συχνότητα των ερωτικών επαφών, η αλληλοκατανόηση και η ικανοποίηση των ερωτικών αναγκών και των δύο μελών του ζεύγους.  πηγή:health.in.gr

Σχετικά Άρθρα

Τι προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες;
Αν για κάποιες γυναίκες το στοματικό σεξ να αποτελεί θέμα ταμπού, τώρα η επιστήμη έρχεται να διαψεύσει τις απόψεις τους αυτές.
Δεν θα πιστέψετε ποια είναι τα πιο άπιστα γυναικεία επαγγέλματα
Οι γυναίκες είναι εξίσου άπιστες με τους άνδρες και μάλιστα υπάρχουν επαγγελματικές ιδιότητες που συσχετίζονται με την συχνότητα στην απιστί...
Μπορεί ένας γάμος να είναι υγιής χωρίς σεξ;
Ένα ερώτημα που βασανίζει ένα μεγάλο μέρος του παντρεμένου πληθυσμού.
Το σεξ δεν φέρνει (πάντα) την ευτυχία!
Η αύξηση της συχνότητας του σεξ όχι μόνο δεν είναι συνταγή ευτυχίας, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι και συνταγή... δυστυχίας, σύμφωνα με μία ...
Ποιες γυναίκες απιστούν ευκολότερα; Οι ειδικοί απαντούν
Μια νέα μελέτη Αμερικανών ψυχολόγων διαπιστώνει, ότι οι λιγότερο ελκυστικές γυναίκες είναι πιθανότερο να απατήσουν έναν άνδρα από ...
Ποια είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ για τους άντρες;
Αλήθεια... τι πιστεύουν οι άντρες για την διάρκεια του σεξ;Μπορεί το βιβλίο «Άνδρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη» να θέλει να μας ...