Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν έχουμε πέσει θύμα απιστίας. Επιστήμονες από το Albright College υποστηρίζουν ότι τα πάντα «κρύβονται» στη φωνή, αφού τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους ανάλογα με τον άνθρωπο στον οποίο απευθύνονται. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε στον εραστή μας είναι τελείως διαφορετικός από αυτός που επιλέγουμε για τους φίλους ή την οικογένειά μας. Επομένως, κατά τη γνώμη τους, αυτές οι φωνητικές αλλαγές θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε κάποιον προκειμένου να ανακαλύψει αν ο/η σύντροφός του τον/την απατά.    

Στο πλαίσιο της έρευνας, λοιπόν, ζήτησαν από 24 άτομα να καλέσουν τηλεφωνικά αρχικά ένα φίλο τους του ίδιου φύλου και στη συνέχεια κάποιον του αντίθετου φίλου που τους αρέσει. Κατά τη διάρκεια της κλήσης και, ενώ οι εθελοντές απηύθυναν γενικές ερωτήσεις στους συνομιλητές τους (π.χ. Τι κάνεις; Πώς είσαι;), κατέγραφαν σε ειδική συσκευή τη φωνή τους. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι οι άνθρωποι επιλέγουν έναν τόνο πιο σέξι και ηδονικό όταν μιλούν με κάποιον που εμπλέκεται συναισθηματικά και ερωτικά μαζί τους.  

Κάτι ακόμα που έδειξε η έρευνα είναι ότι άντρες και γυναίκες μιμούνται το ύφος των εραστών τους όταν τους μιλούν στο τηλέφωνο. Οι άντρες επιλέγουν έναν υψηλότερο τόνο προκειμένου να ταιριάζει περισσότερο με τη φωνή του θηλυκού συνομιλητή, ενώ οι γυναίκες πέφτουν έναν τόνο μιλώντας πιο… βαριά και χαμηλόφωνα με το αρσενικό που είναι στην άλλη άκρη της γραμμής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η πληροφορία θα μπορούσε να προσδιορίσει πότε ένας άνθρωπος μιλάει με κάποιον που τον ενδιαφέρει συναισθηματικά ή ερωτικά και, κατ’ επέκταση, να βοηθήσει στην αποκάλυψη μιας ενδεχόμενης απιστίας. Λέτε να είναι τόσο απλό;