Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 φέτες μουλιασμένο σταρένιο ψωμί
- 1 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά όσο γίνεται περισσότερο για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο.
- Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια σφαιρικά και έπειτα τα πιέζουμε λίγο στο κέντρο να πλατύνουν.
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τips
- Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας πιο ελαφριά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Στο ταψί μπορούμε να βάλουμε και πατάτες κομμένες σε κύβους, με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.