Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες μουλιασμένο σταρένιο ψωμί
  • 1 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά όσο γίνεται περισσότερο για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο.
  2. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια σφαιρικά και έπειτα τα πιέζουμε λίγο στο κέντρο να πλατύνουν.
  4. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τips

  • Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας πιο ελαφριά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Στο ταψί μπορούμε να βάλουμε και πατάτες κομμένες σε κύβους, με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.