Υλικά για 6 άτομα

  • 1/2 φλ. + 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανου, ολόκληρο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μαλακή μυζήθρα
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια με το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, τα σβήνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε στη φωτιά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε καλά με το μαϊντανό.
  4. Φτιάχνουμε ένα χυλό ανακατεύοντας το γιαούρτι με τα αυγά και το αλεύρι.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε εναλλάξ, σε λεπτές στρώσεις, μανιτάρια και μυζήθρα. Ρίχνουμε από πάνω το χυλό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Tip

Αντί για μανιτάρια, μπορούμε να βάλουμε στην πίτα σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού ή φέτες μελιτζάνας.