Υλικά για 6 άτομα
- 3 αυγά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. χλιαρό νερό
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό γαύρο
- 3 κ.σ. αλεύρι για το αλεύρωμα
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη φτιάχνουμε ένα χυλό με τα αυγά, το αλεύρι και το νερό, μαζί με λίγο αλατοπίπερο και το μαϊντανό.
- Καθαρίζουμε το γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά στο σουρωτήρι ώστε να βγάλει τα νερά του. Τον στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τον τηγανίζουμε αφού πρώτα τον αλευρώσουμε.
- Ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι με το γαύρο, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την πίτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να στερεοποιηθεί.
Tips
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον γαύρο με ψιλό μαριδάκι ή αθερίνα.
- Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο αν έχουμε την υπομονή να φιλετάρουμε το γαύρο.