Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 450 γρ. 1 κιλό πράσα 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο 3-4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κιλό ανθότυρο ή φέτα 4 αυγά 5 κουταλιές μαργαρίνη 6 κουταλιές ελαιόλαδο Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
–  Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέσα σε καυτό νερό, για να ζεματιστούν. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε με το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
–  Μόλις μαραθούν, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σιμιγδάλι, το ανθότυρο κομματιασμένο με τα δάχτυλά μας, και τα ανακατεύουμε καλά.
–  Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα των πράσων και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
–  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚ C.
–  Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με μαργαρίνη και στρώνουμε ένα-ένα τα μισά από τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα κι αυτά με μαργαρίνη.
–  Κατόπιν βάζουμε το μείγμα των πράσων, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
–  Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων, που έχουμε ήδη στρώσει, προς το εσωτερικό του ταψιού και με ένα πινέλο τις αλείφουμε ελαφρά με λιωμένη μαργαρίνη.
–  Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού και κατόπιν τα στρώνουμε επάνω από το μείγμα, αλείφοντάς τα κι αυτά με μαργαρίνη. Πιέζουμε τις άκρες των επάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν καλά με τις γυρισμένες άκρες των κάτω.
–  Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με νερό, τη χαράσσουμε και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
–  Μόλις η πρασόπιτα ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια πίτα με φύλλο κρούστας