Υλικά Για την Ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml. γάλα φρέσκο 100 γρ. βούτυρο 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής ¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Για την Γέμιση 650 gr. κασέρι 150 gr. μπείκον Αυγά Οδηγίες Αν το θέλουμε πιο υγιεινό μπορούμε να προσθέσουμε αντί για μπέικον ή αυγά, ντοματίνια Εκτέλεση Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη! Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20′ λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 γραμμαρίων Mε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο. Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Όσο τα ψήνουμε, τα αλείφουμε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο. Πεϊνιρλί με μπέικον Άν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο. Πεϊνιρλί με αυγό Αν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.
Το πιο εύκολο σπιτικό πεϊνιρλί!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα Αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα καθιερωμένα δώρα του Πάσχα και είναι ένα έθιμο που επιβιώνει σε πολλά χωριά της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ