Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. μοσχαράκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη, καθαρισμένη
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 1 κ.σ. σουσάμι, αποφλοιωμένο
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι

Για τη σος

  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχαράκι μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Αφαιρούμε το σκόρδο και το πετάμε.
  2. Στο μεταξύ, βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  3. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το σουσάμι, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μοσχαράκι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια, το σουσάμι και περιχύνουμε με τη σος.

Tip

Ιδανικό για αυτή τη σαλάτα είναι το μοσχαράκι που βρίσκουμε ειδικά για κινέζικο φαγητό σε σκαφάκια στο σουπερμάρκετ. Αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε και με μοσχαρίσιο φιλέτο ή με ψαρονέφρι.