Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανου, φρέσκου ή 1 κ.σ. ξερό
  • 5-6 κόκκους μπαχαριού
  • 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 6-7 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.
  2. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μαζί με τη δάφνη και το δενδρολίβανο, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα σουρώνουμε, πετάμε τη δάφνη και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Τα βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα μαζί με την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tips

  • Προσθέστε 3 βραστά αυγά κομμένα σε φέτες στη σαλάτα, αφού την ανακατέψετε, για να μη διαλυθούν.
  • Οι αντζούγιες ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη σαλάτα. Αρκούν 3-4 φιλέτα ψιλοκομμένα και χτυπημένα μαζί με το λάδι και τη μουστάρδα.