Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια
  • παρμεζάνα, τριμμένη για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

Για τη γέμιση

  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κολοκύθια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
  • 2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κατίκι  

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  6. Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο τηγάνι για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κατίκι και το δυόσμο.
  7. Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με λίγο από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
  8. Ρίχνουμε σε κάθε κοχύλι λίγη σάλτσα και λίγη παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Tip

Εναλλακτικά, αντί για λαχανικά, κάνουμε γέμιση με κιμά, όπως στο παστίτσιο, και βάζουμε 1 κουταλιά μπεσαμέλ πάνω από κάθε κοχύλι.