Υλικά για 4 άτομα
Για την κρέμα σοκολάτας
- 500 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
- 16 μπισκότα σοκολάτας, γεμιστά με κρέμα
- γλυκό βύσσινο
Εκτέλεση
- Κρέμα σοκολάτας: Σε σκεύος μπεν μαρί ζεσταίνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ενωθεί με την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα, και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
- Σύνθεση: Μοιράζουμε τα μπισκότα σε 4 ποτήρια ή μπολ, ολόκληρα ή χοντροσπασμένα, ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας, από 1 κουταλιά γλυκό βύσσινο και σερβίρουμε.
Τip
Μπορείτε να επιλέξετε όποιο γλυκό του κουταλιού σας αρέσει.