Υλικά για 6 άτομα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 βανιλίνη
- 130 γρ. σοκολάτα λευκή, σε κομματάκια
- κρόκους από 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένοι
- ζάχαρη, καστανή, για την καραμέλα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί, προσέχοντας να μην μπει καθόλου νερό στο μπολ.
- Ρίχνουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή σε ένα μεγάλο.
- Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει και να στερεοποιηθεί η κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, καίμε με το καμινέτο ώστε να καραμελώσει και σερβίρουμε.
Tip
Η ίδια συνταγή γίνεται και με μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα ή με σοκολάτα γάλακτος.