Υλικά για 6 άτομα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανιλίνη
  • 130 γρ. σοκολάτα λευκή, σε κομματάκια
  • κρόκους από 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένοι
  • ζάχαρη, καστανή, για την καραμέλα

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί.
  2. Προσθέτουμε τη βανιλίνη, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί, προσέχοντας να μην μπει καθόλου νερό στο μπολ.
  4. Ρίχνουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή σε ένα μεγάλο.
  6. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει και να στερεοποιηθεί η κρέμα.
  7. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, καίμε με το καμινέτο ώστε να καραμελώσει και σερβίρουμε.

Tip

Η ίδια συνταγή γίνεται και με μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα ή με σοκολάτα γάλακτος.