Υλικά για 4-5 άτομα

  • 5 αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα αχλάδια σε ένα ταψάκι.
  2. Ανακατεύουμε τη μαυροδάφνη με τα κανελογαρίφαλα και τη ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα αχλάδια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξυλάκι της κανέλας και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε τα αχλάδια στο φούρνο για 30 λεπτά, σκεπασμένα.
  4. Τα ξεσκεπάζουμε, τα περιχύνουμε καλά με τα υγρά του ταψιού και τα αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να καραμελώσουν.

Tips

  • Η μαύρη ζάχαρη καραμελώνει πιο ωραία. Αν σας βρίσκεται στο ντουλάπι, προτιμήστε την.
  • Αυτά τα αχλάδια τρώγονται ωραιότατα σκέτα και είναι και διαιτητικά. Αλλά μπορούμε να τα συνοδεύσουμε και με γιαούρτι, σπιτική σαντιγί ή παγωτό. Ταιριάζουν πολύ το καϊμάκι και η βανίλια.
  • Αντί για αχλάδια, μπορούμε να βάλουμε μήλα ή κυδώνια.