Υλικά για 8-10 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. ζάχαρη, καστανή
  • 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 2 φλ. αμύγδαλα, με τη φλούδα τους, ψιλοτριμμένα
  • 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα όπως είναι στο πακέτο και τα χαράζουμε έτσι ώστε να κοπούν όλα μαζί στη μέση (στο δίπλωμα του πακέτου).
  2. Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με ζάχαρη, αμύγδαλο, κανέλα και ελάχιστο γαρίφαλο.
  3. Τυλίγουμε κάθε μισό φύλλο σε μπαστουνάκι, πολύ πολύ σφιχτό.
  4. Σε ένα ρηχό ταψί, που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.
  5. Τα αλείφουμε με το βούτυρο.
  6. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tips

  • Η κανέλα θέλει φειδώ και προσοχή, αλλιώς πικρίζει!
  • Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε όποιον ξηρό καρπό μάς βρίσκεται στο ντουλάπι ή να μη βάλουμε καθόλου ξηρούς καρπούς.
  • Αυτά τα μπαστουνάκια τρώγονται σκέτα μετά μανίας ή συνοδεύουν ένα παγωτό βανίλια, κανέλα ή καϊμάκι.