Υλικά:

Για 12-16 ατομικά φορμάκια:

5 αβγά 

250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 

2 μέτριου μεγέθους πορτοκάλια

100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 φακελάκι ή 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους, τα κουκούτσια (αν έχουν) και την άσπρη μεμβράνη και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. O πολτός που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι γύρω στα 250-280 γρ. 

Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και τον πολτό των πορτοκαλιών. Μέσα σε μπολ ανακατεύουμε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. 

Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 ατομικές φορμίτσες και ψήνουμε τα κεικάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.

Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς τα με λίγη άχνη ζάχαρη και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.  

Θερμοκρασία 180 °C

Χρόνος Ψησίματος30-35 min