Υλικά για 4 άτομα

  • 3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε για μισή ώρα τις ντομάτες στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Τις ζυμώνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν ο χυλός μας βγει νερουλός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Στο τέλος πρέπει να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
  3. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους, γιατί ο χυλός φουσκώνει.
  4. Ροδίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές.
  5. Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τip

Αυτοί οι κεφτέδες είναι ιδιαίτερα νόστιμοι κυρίως το καλοκαίρι, τότε που η ντομάτα είναι στην εποχή της. Ιδιαίτερα γευστικοί γίνονται και με πομοντόρια, που έχουν μπόλικη σάρκα και λίγα σπόρια.