H νέα μέθοδος σωματικής και συναισθηματικής χαλάρωσης AquareBalance  ήρθε (όχι για να ταράξει αλλά) για να ηρεμήσει τα….νερά της ευαίσθητης περιόδου της εγκυμοσύνης αλλά και της λοχείας.
Η νέα μέθοδος  AquareBalance ενσωματώνει δύο εκ φύσεως άρρηκτα συνδεδεμένα στοιχεία, την σωματική ευεξία με την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία, ενορχηστρώνοντας αρμονικά τις γυναικείες ανάγκες και ιδιαιτερότητας.
Στο πρώτο μέρος της μεθόδου θα αφεθείτε στα χέρια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής, η οποία θα βυθίζει το σώμα σας σε ζεστό νερό, κάνοντας απαλές κινήσεις και ήπιο stretching, βοηθώντας έτσι να αναδυθούν στην επιφάνεια τα πιο εσωτερικά και βαθιά στοιχεία της γυναικείας σας ψυχοσύνθεσης. Μετά την απόλυτη χαλάρωση και παραμένοντας πάντα στο νερό, συζητάτε με την ψυχοθεραπεύτρια για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εικόνες που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της επίπλευσης.  Αλλά ας δούμε τι σας προσφέρει:
Πριν τον τοκετό…
–  Σκοπός της μεθόδου είναι να καλλιεργηθεί η καλύτερη δυνατή ψυχική επαφή με το μωρό που έχετε μέσα στην κοιλίτσα σας, αλλά και να προετοιμαστείτε για την εντονότερη διαδικασία της ζωής σας, τη γέννηση του παιδιού σας.  Η σκέψη και το σώμα σας συντονίζονται απόλυτα μέσα στο νερό και αυτό ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο με το έμβρυο.
–  Μέσα στο νερό δε νιώθετε καθόλου το βάρος του σώματός σας, πράγμα που σας προσφέρει επιπλέον χαλάρωση και ευχαρίστηση, αφού όλες οι αρθρώσεις και το σώμα σας είναι αρκετά επιβαρυμένα λόγω εγκυμοσύνης.
–  Με τη μέθοδο αυτή μπορείτε να επαναφέρετε τον ήρεμο ρυθμό της αναπνοής σας, να γίνετε «ένα» με το μωρό σας, έχοντας τη δυνατότητα να «επικοινωνήσετε» μαζί του και να του δώσετε επιπλέον χώρο στην κοιλιά σας, ώστε να πάρει τη σωστή θέση για τον τοκετό.
–  Με το νερό πετυχαίνουμε την απόλυτη χαλάρωση των μυών, την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων και την απελευθέρωση της σπονδυλικής στήλης.  Το AquareBalance ανακουφίζει από πόνους στην πλάτη, τη μέση και τα πόδια και λειτουργεί θεραπευτικά για όλες εσάς τις μέλλουσες μαμάδες που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε. Ελαττώνει το stress, τις ημικρανίες και βοηθά στην ομαλότερη κυκλοφορία του αίματος.  
Μετά τον τοκετό…
Είναι απολύτως φυσιλογικό, στην περίοδο της λοχείας να διακατέχεστε από ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς και φόβου για το μέλλον. Οι ευθύνες ξαφνικά έχουν αυξηθεί και οι ορμονικές διαταραχές μπορεί να αλλάζουν την ψυχολογία σας από τη μια στιγμή στην άλλη.
–  Σας βοηθάει να εξοικειωθείτε με την καινούρια σας ταυτότητα και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα και ανησυχίες, με τρόπο αβίαστο και χαλαρωτικό σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον. Επίσης λειτουργεί κατασταλτικά στην επιλόχειο κατάθλιψη.
–  Επιπλέον, επειδή το σώμα σας είναι ήδη επιβαρυμένο από τις αναπόφευκτες αλλαγές της εγκυμοσύνης και του τοκετού,  το AquareBalance θα σας ανακουφίσει και θα σας τονώσει! Μετά το τέλος της συνεδρίας θα αισθάνεστε αναζωογονημένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.
Πρόκειται για μια «θεραπεία» που πετυχαίνει βαθιά ψυχική και σωματική χαλάρωση όσο καμία άλλη, αφού μόνο το νερό μπορεί να προσφέρει το αίσθημα αυτό της ελευθερίας!  Και επιπλέον, το «περιεχόμενο» των συναντήσεων σας είναι απόρρητο, ωστόσο σε καμία περίπτωση, η μέθοδος αυτή, δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε άλλη μορφή ψυχολογικής ή ψυχιατρικής θεραπείας και αγωγής.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.aquabirth.gr    
Με την συνεργασία των Ιωάννα Βαπορίδη (MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής), Δέσποινα Γραββάνη (MSc γιουνγκιανή ψυχοθεραπεύτρια) και Δημήτρης Καλαμπόκης (μαιευτήρας -γυναικολόγος)