Η Tracey Kahn, που ζει στο Μανχάταν, είναι εκδότρια στο επάγγελμα και μαμά ενός 2χρονου παιδιού, της κόρης της Scarlett. Όταν, πριν από 1 χρόνο, έκλεισε τα 50 της χρόνια, ένιωσε ότι η οικογένειά της δεν ήταν ολοκληρωμένη. Αυτό, όμως, που σκέφτηκε ότι έλειπε από τη ζωή της δεν ήταν ένας αφοσιωμένος σύντροφος, για να μοιραστεί μαζί του τις χαρές της γονεϊκότητας – όπως θα σκέφτονταν οι περισσότεροι από εμάς. Αυτό που της έλειπε ήταν ένα δεύτερο παιδάκι, να το φροντίζει και να το αγαπά με όλη της τη δύναμη!

Σε ένα άρθρο της στη «New York Post», η Kahn καταγράφει το ταξίδι της μητρότητας για δεύτερη φορά. Όπως πολλές γυναίκες άνω των 40, έτσι κι εκείνη έχει κάνει αρκετές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχει βιώσει αποβολές και έχει εισπράξει αμέτρητα αδιάκριτα βλέμματα και σχόλια άγνωστων ανθρώπων. Αλλά, όπως δηλώνει, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν επέτρεψε να της στερήσουν το όνειρο.

«Αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι είναι παράξενο ή αφύσικο, είναι δικαίωμά του. Πραγματικά, όμως, δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη του», γράφει στο άρθρο της. Το γεγονός, βέβαια, ότι περνάει όλη αυτή τη διαδικασία για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν το 2011, όταν έμεινε έγκυος στην κόρη της- λειτουργεί πολύ βοηθητικά για εκείνη. Και, φυσικά, δεν είναι μόνη σ’ αυτή της την προσπάθεια να ξεκινήσει οικογένεια μετά τα 40. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το «Centers For Disease Control and Prevention», ο αριθμός των γυναικών που φέρνουν στον κόσμο παιδιά μετά τα 40 τους χρόνια αυξάνεται διαρκώς, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών celebrities, όπως η Γκουέν Στεφάνι και η Χάλι Μπέρι. Και, παρόλο που υπάρχουν πολλά οφέλη στο να γίνεσαι μητέρα σε μεγαλύτερη ηλικία, η Kahn ξέρει καλά ότι υπάρχουν και αρκετές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα η αναπόφευκτη ερώτηση: «Είστε η γιαγιά τους;». Αλλά έχει έτοιμη ήδη την απάντηση και σ’ αυτό.

«‘Όχι, είμαι η μαμά τους. Δεν είναι πολύ τυχερά;’, θ’ απαντήσω με περηφάνια», γράφει κλείνοντας το άρθρο της.