Όταν στέκεστε στη βροχή περιμένοντας το λεωφορείο, νιώθοντας ανακατωσούρες, κούραση, πόνους, η ευτυχία της ανακάλυψής σας ότι είσαστε έγκυος μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι χιλιόμετρα μακριά. Ωστόσο, αν το καλοσκεφτείτε, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να χαρείτε την περίοδο της εγκυμοσύνης, η οποία δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως η πιο δημιουργική κι ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή της γυναίκας.
Ονειροπολείτε
Μπορείτε να περάσετε ώρες και μέρες σκεπτόμενη για το πώς θα είναι το μωρό σας και σε ποιον από τους δύο θα μοιάζει. Θα έχει την χαριτωμένη γαλλική μυτούλα σας ή τα σέξι μάτια του πατέρα του;
Έκτακτο ανακοινωθέν
Την χαρά σας θέλετε να την μοιραστείτε, οπότε προετοιμαστείτε για έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό τηλεφώνου. Και μόλις αποφασίσετε να το ανακοινώσετε, σύντομα θα αντιληφθείτε ότι γίνατε η ιδιοκτήτρια με τα περισσότερα αρκουδάκια που θα μπορείτε να φανταστείτε.
Έρωτας με την πρώτη ματιά
Αυτή η περίεργη κουκίδα στο υπερηχογράφημα δεν είναι εικόνα του πλανήτη Άρη στην οθόνη, είναι το μωρό σας!  Τώρα που έχετε και την φωτογραφία του, μπορείτε να τη βάλετε στο γραφείο σας στην δουλειά, στο σπίτι, ακόμα και μέσα στην τσάντα σας για να την δείχνετε σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Νιώστε ξεχωριστή
Όλοι ξαφνικά γίνονται πιο ευγενικοί μαζί σας. Θα σας ανοίξουν την πόρτα και θα σας προσφέρουν τη θέση τους στο λεωφορείο. Θα μπορείτε ακόμα και να παρακάμπτετε την ουρά στην τράπεζα ή στο σούπερ μάρκετ.
Μεγαλύτερο στήθος
Ακόμα και αν είχατε μια ζωή επίπεδο στήθος, έχετε τώρα πιθανότητες για κάτι … μεγαλύτερο. Η εγκυμοσύνη μπορεί να μεγαλώσει ακόμα και το μικρότερο στήθος. Όποτε, στην περίπτωση αυτή, τώρα είναι η περίοδος που θα «αποκτήσετε» το στήθος που ονειρευόσασταν.
Η πρώτη «επικοινωνία»
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί αλλά και να σας προετοιμάσει για την πρώτη φορά που θα νιώσετε το μωράκι σας μέσα στην κοιλιά… αυτό το χτύπημα, την πρώτη του κλωτσιά. Είναι ο τρόπος του μωρού σας που σας λέει: «Μαμά είμαι εδώ». Ανυπομονεί να σας γνωρίσει.
Κακομάθετε τον εαυτό σας
Τώρα είναι η περίοδος για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε, να ακούσετε το σώμα σας,  τις ανάγκες του και να ανταποκριθείτε σε αυτές χωρίς ενοχές και τύψεις! Δείτε αυτή την περίοδο ως ευκαιρία για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας προκειμένου να αντιμετωπίσετε τους απαιτητικούς πρώτους μήνες  με το νεογέννητό σας. Κάντε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, απολαύστε τον καναπέ αλλά και την μπανιέρα σας, «κακομάθετε» τον εαυτό σας με βόλτες στα μαγαζιά για  μέλλουσες μαμάδες, όπου -μην εκπλαγείτε-  θα βρείτε έναν ολόκληρο κόσμο προορισμένο να σας κάνει πιο όμορφη και πιο χαρούμενη! Κι αυτό γιατί ευτυχώς, πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που τα  ρούχα των εγκύων έμοιαζαν με σακιά. Πλέον υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία μόδας για τις μέλλουσες μαμάδες, γι’ αυτό ντυθείτε και βγείτε έξω χωρίς ενδοιασμούς!
Ανακαλύπτετε τα κρυμμένα σας ταλέντα
Θα εκπλαγείτε καθώς θα ανακαλύπτετε ικανότητες που δεν ξέρατε ότι τις είχατε πριν. Όπως το πώς να πλέξετε την τέλεια μωρουδίστικη κουβερτούλα ή πώς να συναρμολογήσετε την κούνια του. Και θα εκπλαγείτε ακόμα περισσότερο όταν θα πρέπει να επινοήσετε τρόπους διασκέδασης για το μικρό σας αργότερα.
Λάμπετε ολόκληρη
Δεν είναι μύθος της εγκυμοσύνης, αλλά όντως λάμπετε! Η αύξηση της τάξεως του 20% της κυκλοφορίας του αίματός σας σημαίνει ότι το αίμα σας ανεβαίνει στην επιφάνεια του δέρματός σας, χαρίζοντάς σας μια ροδαλή λάμψη. Και λάμπετε και από μέσα επίσης. Το σώμα σας δημιουργεί ένα ολοκαίνουριο άνθρωπο – δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από αυτό.
Κρατάτε στα χέρια σας το πιο πολύτιμο δώρο.
Όσο θα πλησιάζει η ώρα για να μπείτε στο μαιευτήριο, τόσο περισσότερο θα πλησιάζετε στην πιο αποκαλυπτική εμπειρία ευτυχίας της ζωής σας. Είναι η στιγμή που θα ανακαλύψετε τον ιερό σκοπό για τον οποίο υπάρχει η αγκαλιά, το χάδι, η τρυφερότητα. Η μητρική αγάπη είναι προ των πυλών, κι θα είναι ό,τι πιο όμορφο έχετε νιώσει στη ζωή σας….