Ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης, αναμφισβήτητα αποτελεί το καλύτερο δώρο για μια έγκυο Ο ύπνος για τη μέλλουσα μαμά είναι μείζονος σημασίας. Και παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν κάθε λόγο να θέλουν να κοιμούνται παραπάνω, οι περισσότερες δεν απολαμβάνουν τον ύπνο τους. Αντίθετα, νιώθουν ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν πολύ και βαθιά, μια που δε βολεύονται σε καμία στάση.  Αυτό έδειξαν τελευταίες έρευνες που έγιναν από το Διεθνές Ινστιτούτο Ύπνου, το οποίο διαπίστωσε ότι το 78% των γυναικών που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης δεν απολαμβάνουν τον ύπνο τους όπως θα έπρεπε. Οι ειδικοί μας λένε, ότι οι δυσκολίες στον ύπνο οφείλονται αφενός στο σωματικό βάρος και τον όγκο της κοιλιάς που διαταράσσει εντελώς τον ύπνο της γυναίκας, και αφετέρου στο άγχος και στο φόβο που τις διακατέχει. Οι προτάσεις τους είναι να κοιμούνται σε ήσυχο περιβάλλον, σε πλαϊνή στάση με τη βοήθεια ενός μαξιλαριού εγκυμοσύνης.

Σε τι βοηθάει το μαξιλάρι εγκυμοσύνης

Με αυτό το μαξιλάρι η έγκυος θα μπορέσει να κοιμηθεί πιο άνετα τοποθετώντας το ανάμεσα στα πόδια της Επίσης, το συγκεκριμένο μαξιλάρι θα τη βοηθήσει να καταπολεμήσει τις καούρες χρησιμοποιώντας το για να ξαπλώσει σε πιο όρθια θέση αλλά και να το βάλει κάτω απ’ την κοιλιά της, σε πλάγια θέση για να ανακουφιστεί απ’ τους πόνους στη μέση. Τέλος, τα μαξιλάρια εγκυμοσύνης συμβάλλουν στην σωστή στάση σώματος της μητέρας κατά την ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης. όπου η σπονδυλική στήλη καταπονείται.

Τι είδους μαξιλάρι να προτιμήσουμε

Το μαξιλάρι τύπου U προσφέρει άνετο ύπνο, μια που αγκαλιάζει το σώμα της εγκύου και προσφέρει την ανάλογη στήριξη που θέλει η σπονδυλική σας στήλη αυτήν την περίοδο. Είναι ιδανικό όταν κάθεται η έγκυος στον καναπέ ή στην πολυθρόνα ώστε να έχει το σώμα της ορθή στάση και ανακουφίζει από τους πόνους, της μέσης Αν αναζητήσετε στη αγορά ένα τέτοιο μαξιλάρι, καλό θα είναι να διαθέτει ρυθμιζόμενο μήκος, ώστε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη κι αν πάρετε κάποια επιπλέον κιλά. Επίσης τα περισσότερα από τα μαξιλάρια εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά τη γέννα και ως μαξιλάρια θηλασμού Το μαξιλάρι αυτό, παρέχει ιδανική υποστήριξη για τη σίτιση όταν το μωρό αρχίζει να  κάθεται.