Υλικά 1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 περίπου κούπα φρέσκο γάλα 2 αυγά χτυπημένα 1 κ.σ. ζάχαρη 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο Εκτέλεση Χτυπάμε καλά τα αβγά και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα. Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο από το στερεό μίγμα στο υγρό. Ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης ίσα – ίσα να καλύπτει το τηγάνι και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε. Μόλις ετοιμαστεί μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε. Είτε με σοκολάτα και μπισκότα αν θέλουμε γλυκιά, είτε με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα κλπ αν θέλουμε αλμυρή.
Οι πιο εύκολες σπιτικές κρέπες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμπροκουλούρα, το ψωμί του Πάσχα Αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα καθιερωμένα δώρα του Πάσχα και είναι ένα έθιμο που επιβιώνει σε πολλά χωριά της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ