Αν θέλετε μια καλλωπιστική μάσκα προσώπου χωρίς τις άγνωστες και -μερικές φορές, επιβλαβείς- χημικές ουσίες που περιέχουν κάποια προϊόντα του εμπορίου, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τις ακόλουθες μάσκες προσώπου με γιαούρτι.

-Μάσκα με μέλι και γιαούρτι

Είναι το δέρμα σας θαμπό; Μήπως έχετε μαύρα στίγματα που απλά δε φεύγουν; Δοκιμάστε αυτή την απλή και αποτελεσματική μάσκα γιαουρτιού.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ατέλειες το δέρματός σας. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά προτού ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Με τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά του, το γιαούρτι σάς προσφέρει μια πιο ομοιόμορφη και νεανική επιδερμίδα. Από την άλλη πλευρά, το μέλι έχει αποδειχτεί ότι όταν χρησιμοποιείται τακτικά, καταπραΰνει το δέρμα, μειώνοντας τη φλεγμονή και τα μαύρα στίγματα.

Για να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτόν τον φυσικό συνδυασμό , μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε καθαρισμένα φρούτα και λαχανικά, όπως μπανάνες, λεμόνι και μούρα, τα οποία περιέχουν μια πληθώρα θρεπτικών ουσιών, ευεργετικών για το δέρμα.

-Απολεπιστικό με βρώμη και γιαούρτι

Η βρώμη και το γιαούρτι είναι δύο από τις πιο ευπροσάρμοστες και υγιεινές τροφές που μπορείτε να έχετε για πρωινό. Είναι επίσης δύο από τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μια φυσική μάσκα.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας  βρώμη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Αναμείξτε καλά τα συστατικά σε ένα μπολ. Απλώστε απαλά το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό ύφασμα για να καθαρίσετε τυχόν κομμάτια βρώμης που έχουν απομείνει.

Τα κομμάτια βρώμης βοηθούν στην απομάκρυνση των ρύπων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ενώ το γιαούρτι και το μέλι ενυδατώνουν το δέρμα σας.

-Μάσκα με κακάο και γιαούρτι

Αυτή τη μάσκα θα θέλετε να τη φάτε!

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Απλά ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή πάστα. Εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας και αφήστε το μείγμα για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ενυδατώστε το δέρμα σας.

Η σκόνη κακάο εμπλουτίζει αυτή τη μάσκα προσώπου με αντιγηραντικά στοιχεία που θα προστατεύσουν το δέρμα σας από τον ήλιο και θα μειώσουν τις λεπτές γραμμές. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μάσκα προσθέτοντας κανέλλα, κουρκουμά ή μοσχοκάρυδο, τα οποία σας χαρίσουν φρέσκο και καθαρό δέρμα.