Ο ερχομός του μωρού μας αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ακόμη και αν η διατροφή μας δε μας είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού γνωρίζουμε πως αυτά που βάζουμε στο σώμα μας έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Μάλιστα, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης πρέπει να προσλαμβάνουμε κατά μέσο όρο 300-500 παραπάνω θερμίδες, ώστε να καλύψουμε τις αυξημένες ενεργειακές μας ανάγκες. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, υποστηρίζουμε την υγιή ανάπτυξη του μωρού μας.

Ποια θρεπτικά συστατικά χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο;

  • Μαγνήσιο. Η ανάγκη μας σε μαγνήσιο αυξάνεται όταν διανύουμε την εγκυμοσύνη μας, με ένα από τα βασικά οφέλη του να είναι η μείωση των ενοχλητικών κραμπών και της ναυτίας. Επίσης, είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό της ενέργειας και τον σχηματισμό ιστών, ενώ μειώνει το αίσθημα της κούρασης, κάνοντάς μας να νιώθουμε πιο ξεκούραστες.
  • Σίδηρος. Προσλαμβάνοντας την επαρκή ποσότητα σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού βοηθάμε στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Ο σίδηρος ενισχύει επίσης την πνευματική ανάπτυξη και βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα μας και μέσω του πλακούντα στο μωρό.
  • Φολικό οξύ. Το φολικό οξύ βοηθά στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού του μωρού μας αλλά και στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι επίσης απαραίτητο για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, τη σύνθεση των νουκλεοτιδίων και την κυτταρική διαίρεση. Σημαντικός είναι ο ρόλος του και στη μείωση πιθανών βλαβών στο νευρικό σωλήνα στο βρέφος μας.
  • Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C ευνοεί την απορρόφηση σιδήρου και παράλληλα βοηθά στην προστασία των κυττάρων λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης.
  • Βιταμίνες συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν βασικό ρόλο στη διαδικασία μεταβολισμού των θρεπτικών συστατικών των τροφών και διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Βιταμίνη D. Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από το σώμα, δημιουργώντας υγιή οστά και δόντια. Εκτός όμως από τα οφέλη της στο μυοσκελετικό σύστημα, ενισχύει επίσης την ανάπτυξη και τη διατήρηση δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Ασβέστιο. Η επαρκής πρόληψη ασβεστίου είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των οστών της εγκύου και της ανάπτυξης του σκελετού του βρέφους.
  • Ιώδιο. Το ιώδιο βοηθά τον θυρεοειδή αδένα να παράγει ορμόνες που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και είναι απαραίτητο ειδικά για την καλή εγκεφαλική διαμόρφωση του νεογνού μας.
  • Βιταμίνη Β12. Η Βιταμίνη Β12 είναι σημαντική για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ βοηθά στην απορρόφηση του Σιδήρου.

 

Πώς θα εξασφαλίσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη, είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε μια υγιή εγκυμοσύνη και έναν σωστό θηλασμό, όμως δεν είναι αρκετή.

Έτσι, είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε έξτρα θρεπτικά συστατικά, μιας και μέσω της διατροφής δεν μπορούμε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού μας και φυσικά του οργανισμού του μωρού μας.

Επομένως, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να βρούμε το πλέον κατάλληλο και θρεπτικό προϊόν.

Το νέο, καινοτόμο Frisomum DualCare+ συνιστά ιδανική επιλογή για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αφού καλύπτει σε σημαντικό βαθμό θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη όπως Φολικό οξύ, Ασβέστιο και Σίδηρο. Έτσι, αποτελεί διπλή φροντίδα για τις εγκύους και τις θηλάζουσες.

Το Frisomum DualCare+ περιέχει επίσης Μαγνήσιο, Βιταμίνη C, Βιταμίνες Β, Βιταμίνη D, Ιώδιο και Βιταμίνη Β12, ενώ συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς βάρους με μόλις 76 kcal τα 100 ml και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να πέπτεται, να απορροφάται και να μεταβολίζεται με πιο αργούς ρυθμούς.

Η φροντίδα του εαυτού μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο μωρό μας. Ας τη βάλουμε σε προτεραιότητα.