Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά το θαύμα της εγκυμοσύνης. Μερικές γυναίκες είναι αρκετά τυχερές για να περάσουν και τους εννέα μήνες δίχως τις άβολες ή εξαντλητικές αισθήσεις της εγκυμοσύνης ενώ άλλες έχουν καλές και πιο δύσκολες φάσεις κατά την διάρκεια των τριών τριμήνων.

Η πρόκληση της εγκυμοσύνης

Είναι σημαντικό, πριν περάσουμε στα σημάδια που μας ειδοποιούν ότι κατά πάσα πιθανότητα η εγκυμοσύνη θα είναι εύκολη, να θυμάστε ότι ακόμα και η πιο άβολη εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει πιο εύκολη όταν η μέλλουσα μητέρα λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και θέτει σε προτεραιότητα την φροντίδα της ψυχικής της υγείας.

Η εγκυμοσύνη είναι ένα ταξίδι. Φέρνει σημαντικές αλλαγές αλλά αξίζει τον κόπο. Μερικά από τα σημάδια, που θα σας ειδοποιήσουν ότι μάλλον δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα ζητήματα κατά την διάρκεια των εννέα μηνών, περιλαμβάνουν:

*Δεν έχετε πρωινή αδιαθεσία

Εάν είστε έγκυος και δεν έχετε πρωινή αδιαθεσία και ο γιατρός σας είναι ευχαριστημένος με την πορεία της εγκυμοσύνης σας, τότε είστε τυχερή, μιας και η πρωινή αδιαθεσία μπορεί να είναι πολύ έντονη.

*Αυξάνεται φυσιολογικά το βάρος σας

Εάν είστε έγκυος και το βάρος του σώματός σας αυξάνεται όπως θα έπρεπε, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι. Εάν βρίσκεστε στο φυσιολογικό εύρος, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες μιας εύκολης ή σχετικά εύκολης εγκυμοσύνης.

*Ενέργεια στο full

Οι μέλλουσες μανούλες που παραμένουν γεμάτες ενέργεια, όπως ακριβώς πριν μείνουν έγκυες, τότε πιθανότατα να απολαύσουν μια ήσυχη και εύκολη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, είναι σημαντικό ακόμα και αν αισθάνεστε γεμάτες ενέργεια να ξεκουράζεστε και να μην θυσιάζετε τον ύπνο σας.

*Ελάχιστες αλλαγές στην διάθεση

Οι απότομες μεταβολές στην διάθεση της εγκύου προκαλούνται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ταχέως μεταβαλλόμενες ορμόνες. Εάν δεν παρατηρείτε απότομες διακυμάνσεις στην διάθεσή σας, τότε η εγκυμοσύνη σας πιθανότατα να μην είναι τόσο αγχωτική.