Υλικά
Για 6 άτομα

4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 πορτοκαλί πιπεριές
3 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια πάπρικα καπνιστή
3 κουταλιές γιαούρτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φλιτζάνι νερό
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ψήνετε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν λίγο γύρω γύρω. Τις βγάζετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πιπεριές, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και προσθέτετε το νερό, το οποίο πρέπει να σκεπάζει τα υλικά. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμα.
3. Αφήνετε τα λαχανικά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνετε το ελαιόλαδο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Πολτοποιείτε τα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό μέχρι να φτάσει την πυκνότητα που θέλετε.

5. Προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε τη σούπα ζεστή με φρέσκο δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.