Αναμφίβολα η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από πληθώρα συναισθημάτων για κάθε γυναίκα. Από τη μία πλευρά νιώθετε στρες, κούραση, αγωνία και από την άλλη ευγνωμοσύνη, ενθουσιασμό και απέραντη αγάπη για το ανθρωπάκι που μεγαλώνει μέσα σας.

Εύκολη εγκυμοσύνη VS δύσκολης

Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά το θαύμα της εγκυμοσύνης. Μερικές γυναίκες είναι αρκετά τυχερές για να περάσουν και τους εννέα μήνες δίχως τις άβολες ή εξαντλητικές αισθήσεις της ενώ άλλες περνούν από πολλές και διαφορετικές φάσεις. Εσείς πώς θα γνωρίζετε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Μερικά από τα σημάδια, που θα σας ειδοποιήσουν ότι μάλλον δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα ζητήματα κατά την διάρκεια των εννέα μηνών, περιλαμβάνουν:

*Ενέργεια και όχι εξάντληση

Οι μέλλουσες μανούλες που παραμένουν γεμάτες ενέργεια, όπως ακριβώς πριν μείνουν έγκυες, τότε πιθανότατα να απολαύσουν μια ήσυχη και εύκολη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, είναι σημαντικό ακόμα και αν αισθάνεστε γεμάτες ενέργεια να ξεκουράζεστε και να μην θυσιάζετε τον ύπνο σας.

*Καλή διάθεση χωρίς πολλές εναλλαγές

Οι απότομες μεταβολές στην διάθεση της εγκύου προκαλούνται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ταχέως μεταβαλλόμενες ορμόνες. Εάν δεν παρατηρείτε απότομες διακυμάνσεις στην διάθεσή σας, τότε η εγκυμοσύνη σας πιθανότατα να μην είναι τόσο αγχωτική.

*Φυσιολογικά επίπεδα βάρους

Εάν είστε έγκυος και το βάρος του σώματός σας αυξάνεται όπως θα έπρεπε, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι. Εάν βρίσκεστε στο φυσιολογικό εύρος, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες μιας εύκολης ή σχετικά εύκολης εγκυμοσύνης.