Τα χολιγουντιανά σενάρια ταινιών και σειρών πολλές φορές έχουν αποτυπώσει την έγκυο γυναίκα με μια ακατανίκητη ερωτική επιθυμία και αντίστοιχα τον σύντροφό της να φοβάται να έχει ερωτική επαφή μαζί της. Κάπως έτσι, πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους θα δουν τη λίμπιντό τους να αυξάνεται κατακόρυφα και απορούν όταν αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Πράγματι, ορισμένες γυναίκες έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους λόγω των ορμονικών αλλαγών που βιώνουν. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες έχουν σημαντικά μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Άλλωστε, κάθε γυναίκα και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η όλη συζήτηση γύρω από το πόσο αυξάνεται η ερωτική επιθυμία στην εγκυμοσύνη, κάνει πολλές γυναίκες που έχουν μειωμένη λίμπιντο στην εγκυμοσύνη τους να νιώθουν μόνες και περίεργες. Ακόμη χειρότερα, μια γυναίκα με πεσμένη λίμπιντο μπορεί να νιώθει ενοχές και να ανησυχεί ότι η μειωμένη ερωτική επιθυμία σπρώχνει τον σύντροφό της μακριά.

Αν ταυτίζεστε με τα παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε μόνη ή ενοχές.

Αρχικά, από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει με τον σύντροφό σας να φέρετε στον κόσμο μια ζωή και να μεγαλώσετε μαζί ένα παιδί, πρέπει να υπάρχει μεταξύ σας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης. Καθώς εσείς μεγαλώνετε έναν άνθρωπο μέσα σας, ο σύντροφός σας οφείλει να θέσει σε προτεραιότητα τη δική σας ψυχολογία και να σεβαστεί αδιαπραγμάτευτα τα θέλω σας. Επιπλέον, οι γυναίκες, ειδικά σε αυτή την ευάλωτη φάση, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι ένας ακόμη λόγος να νιώθουν ανασφάλεια και ενοχές.

Επομένως, μη διστάζετε να μοιράζεστε τις σκέψεις σας και τις επιθυμίες σας με τον σύντροφό σας. Μιλήστε ξεκάθαρα για την ερωτική σας ζωή, χωρίς να αισθάνεστε ενοχές. Ακόμη και αν ο γιατρός σας δεν σας έχει απαγορεύσει να κάνετε έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, είναι αρκετά πιθανό για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους να μη θέλετε να έχετε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας. Ξεκαθαρίστε του με ειλικρίνεια ότι στην παρούσα φάση της ζωής σας έχετε λιγότερη ερωτική επιθυμία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.