Την περίοδο που αισθάνεστε την μεγαλύτερη επιθυμία για ύπνο, στην εγκυμοσύνη, είναι και πιο δύσκολη για να βολευτείτε στο κρεβάτι.

Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και παρόλο που η κοιλίτσα σας μπορεί να μην ιδιαίτερα μεγάλη ξεκινούν τα προβλήματα.

Η ανάγκη σας για ύπνο συνεχώς αυξάνεται και ενώ αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό οι περισσότερες εγκυμονούσες δυσκολεύονται να βρουν την καλύτερη στάση.

Με γνώμονα το έμβρυο

Σύμφωνα με τους γιατρούς παραδοσιακά πρέπει η μητέρα να κοιμάται με όποιο τρόπο την βολεύει περισσότερο.

Αυτό συνήθως είναι στο πλάι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια για περισσότερη άνεση, ωστόσο τα πράγματα διαφέρουν σε κάθε περίπτωση.

Ερευνητές έχουν δείξει ότι η στάση που επιλέγουν οι εγκυμονούσες για να κοιμηθούν δεν θα πρέπει να εξαρτάται μόνο από την δική τους βολή αλλά και από το καλό του εμβρύου.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να αποφεύγεται είναι η γυναίκα να κοιμάται ανάσκελα. Με αυτόν τον τρόπο ασκείται πίεση στο έμβρυο και περιορίζεται η πρόσληψη οξυγόνου.

Πάντα στο πλάι

Οι περισσότερες γυναίκες βολεύονται να κοιμούνται στο πλάι. Συνήθως ένα μαξιλάρι σώματος ή θηλασμού είναι πολύ βοηθητικό όσο προχωράει η εγκυμοσύνη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις έγκυες να κοιμούνται από το αριστερό πλευρό γιατί έτσι διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος και των θρεπτικών συστατικών που καταλήγουν στο μωρό.

Ένας ακόμα λόγος που τονίζουν οι επιστήμονες είναι ότι βοηθάει τα νεφρά του μωρού να απαλλαχθούν από τα περιττά υγρά και απόβλητα. Έτσι υπάρχει λιγότερη κατακράτηση στην εγκυμονούσα και επομένως λιγότερο πρησμένα πόδια και χέρια.