Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν τα ενοχλητικά συμπτώματα και οι δυσκολίες. Είναι αρκετά πιθανό να έχετε πολλά στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Άλλωστε, το να  αντιμετωπίζετε τα συμπτώματά σας και παράλληλα να αλλάζετε σχεδόν ριζικά τον τρόπο ζωής σας, είναι κάτι το οποίο πολλές φορές αποδεικνύεται ιδιαίτερα απαιτητικό στην πράξη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η ψυχική σας υγεία είναι επίσης σημαντική και αυτήν την περίοδο της ζωής σας, γι’ αυτό πρέπει να τη θέσετε ως προτεραιότητά σας. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν.

Οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας

 

*Αγνοήστε τις ανεπιθύμητες συμβουλές

Μπορεί να έχετε μάθει τα περισσότερα για την εγκυμοσύνη σας, όμως πιθανότατα κανείς δεν σας προειδοποίησε για όλες τις ανεπιθύμητες συμβουλές που πρόκειται να λάβετε.

Από τα μέλη της οικογένειάς σας, μέχρι τους συναδέρφους σας και τους τελείως αγνώστους, όλοι φαίνεται πως νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν με εσάς τη γνώμη τους. Και ενώ κάποιες συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, μερικές φορές μπορεί να νιώθετε άβολα ή ακόμη και να εκνευρίζεστε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε την επικοινωνία σύντομη, να αλλάξετε θέμα ή να εξηγήσετε ότι αισθάνεστε άβολα.

*Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας

Όταν μοιράζεστε τις σκέψεις, τα συναισθήματά σας και τις ανησυχίες σας με έναν άνθρωπο που εμπιστεύεστε και εκτιμάτε, θα νιώσετε ένα βάρος να φεύγει από πάνω σας. Σίγουρα ο άλλος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει τη λύση σε όλους σας τους προβληματισμούς, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Και μόνο το γεγονός ότι θα εξωτερικεύσετε όσα αισθάνεστε, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Σε περίπτωση που οι ανησυχίες σας είναι ιατρικής φύσεως, ο γυναικολόγος σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας συμβουλεύσει σχετικά. Μη διστάζετε να τον ρωτάτε όποια απορία έχετε σχετικά με την υγεία σας και την ανάπτυξη του εμβρύου.

*Εστιάστε στον εαυτό σας

Επί εννέα μήνες θα μεγαλώνετε μέσα σας μια νέα ζωή. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας θα δουλεύει… υπερωρίες, καθώς και ότι θα έχει αυξημένες ανάγκες σε ξεκούραση. Ακούστε το σώμα σας και ξεκουραστείτε όποτε το χρειάζεστε.

Παράλληλα, φροντίστε να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή που χαρίζει στον οργανισμό σας και το μωρό σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να κινείστε καθημερινά (πάντα βάσει των συμβουλών του γιατρού σας). Ζητήστε βοήθεια από τα κοντινά σας πρόσωπα και μην προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα μόνη σας από φόβο μήπως τους γίνετε βάρος. Οι δικοί σας άνθρωποι είναι εκεί και για να σας βοηθούν όταν το έχετε ανάγκη.