Μπορεί να έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας ότι η εγκυμοσύνη χαρίζει στη γυναίκα μια ακαταμάχητη λάμψη, στην πραγματικότητα όμως μερικές φορές η εγκυμοσύνη, πέρα από ίσως το μεγαλύτερο χαρμόσυνο γεγονός της ζωής σας, προκαλεί όχι μόνο θετικά αλλά και αρνητικά χαρακτηριστικά στην εμφάνισή σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση της ζωής σας να προσαρμόσετε την περιποίησή σας και να λάβετε εγκαίρως τα σωστά μέτρα ώστε να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε κάποιες πιθανές ατέλειες.

Συμβουλές περιποίησης για την εγκυμοσύνη

Κρατήστε τη ρουτίνα περιποίησής σας όσο πιο απλή γίνεται

Επιλέξτε καλλυντικά με όσο το δυνατόν πιο απλή σύσταση, χωρίς ύποπτες αλλεργιογόνες ουσίες, όπως αρώματα και parabens. Αν η επιδερμίδα σας ξεφλουδίζει, τότε επιλέξτε μια θρεπτική ενυδατική κρέμα με λιπίδια και συστατικά όπως το shea butter ή το έλαιο αβοκάντο.

Προλάβετε τις πανάδες

Η καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας είναι αυτονόητη σε κάθε εποχή και φάση της ζωής σας. Ειδικά όμως κατά την εγκυμοσύνη, που η αύξηση των οιστρογόνων έχει ως αποτέλεσμα την υπερπαραγωγή μελανίνης, είναι ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη να βάζετε αντηλιακό ώστε να αποφύγετε τις πανάδες στο μέτωπο, στα μήλα, στο πάνω χείλος και στο πιγούνι, δηλαδή τη λεγόμενη «μάσκα της εγκυμοσύνης».

Αντιμετωπίστε την ακμή

Ακόμη κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα ή σπυράκια δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε «σκληρά» καθαριστικά, καθώς απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και την αφήνουν ξηρή. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα αναγκάζετε το δέρμα σας να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Φροντίστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας σας.

Περιποιηθείτε το δέρμα σας εκ των έσω

Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτήν την περίοδο της ζωής σας. Μάλιστα, μια ισορροπημένη διατροφή με αρκετά φρούτα, λαχανικά, με λιπαρά οξέα και πολύ νερό θα διατηρήσει το δέρμα υγιές εκ των έσω.

Απευθυνθείτε στον γιατρό σας

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά προϊόντα ή προϊόντα περιποίησης με ισχυρές ουσίες χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Γενικά, είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό σας τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε και να τον συμβουλεύεστε πριν δοκιμάσετε κάποιο με νέα στοιχεία στη σύνθεσή του, έστω και αν πρόκειται για φυσική.

Αποφύγετε το ζεστό ντους ή μπάνιο

Το μπάνιο με ζεστό νερό, όχι μόνο αφυδατώνει την επιδερμίδα αλλά και ρίχνει την πίεση. Ρυθμίστε λοιπόν το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία.

Φροντίστε τις ραγάδες

Για να προλάβετε και να μειώσετε δραστικά τις ροζ ραγάδες, απλώστε στα επίμαχα σημεία (στην κοιλιά, στο στήθος, στους γλουτούς κ.λπ.) μια ειδική σύνθεση με εντατικούς ενυδατικούς παράγοντες που διατηρούν το δέρμα απαλό κι ελαστικό.