Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν οι προκλήσεις και οι δυσκολίες. Μάλιστα, όταν η έγκυος δεν περιμένει ένα, αλλά δύο ή περισσότερα μωρά, οι δυσκολίες αυξάνονται.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες όταν περιμένετε δίδυμα

Ραγάδες

Το δέρμα της κοιλιάς σας πρόκειται να ταλαιπωρηθεί πολύ για να καταφέρει να χωρέσει τα δύο μωρά σας. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσετε ραγάδες. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αποτρέψετε και να μειώσετε την εμφάνισή τους. Δείτε τους εδώ.

Πρωινή αδιαθεσία

Η πρωινή ναυτία επηρεάζει τις περισσότερες εγκύους, ωστόσο όταν περιμένετε δίδυμα τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. Ευτυχώς και στη δική σας περίπτωση, πιθανότατα η ναυτία θα υποχωρήσει μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πρωινή ναυτία εδώ.

Πρόωρος τοκετός

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα σας συμβεί, ωστόσο οι πιθανότητες αυξάνονται αν περιμένετε δίδυμα ή περισσότερα μωράκια. Είναι φυσιολογικό να σας αγχώνει, όμως ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού σας όλα θα πάνε καλά.

Αύξηση βάρους

Όταν περιμένετε δίδυμα, είναι λογικό να πάρετε περισσότερα κιλά από ό,τι αν περιμένατε μόνο ένα. Μάλιστα, δεν είναι μόνο το δικό τους βάρος που ανεβάζει το νούμερο στη ζυγαριά, αλλά και το αυξημένο αμνιακό υγρό, οι ιστοί και η διόγκωση της μήτρας που πρέπει να εξυπηρετήσουν τα δύο μωράκια.

Δυσκολίες ύπνου

Δεδομένου ότι η κοιλιά σας μεγαλώνει περισσότερο όταν περιμένετε δίδυμα, μπορεί να δυσκολευτείτε περισσότερο και να βολευτείτε και να κοιμηθείτε. Διαβάστε εδώ πώς θα καταφέρετε να κοιμηθείτε καλύτερα κατά τη διάρκεια της δίδυμης κύησης.

Καούρες

Η καούρα χαμηλά στον λαιμό ή ψηλά στην κοιλιά που προκαλείται από την διόγκωση της μήτρας και τις ορμόνες της κύησης, ίσως είναι πιο έντονη στην περίπτωσή σας.

Μέγεθος

Δεν είναι αστείο. Τόσο η κοιλιά όσο και το υπόλοιπο σώμα σας πρόκειται να μεγαλώσουν πολύ. Πάρα πολύ. Τόσο πολύ που ίσως δυσκολεύεστε ακόμη και να φορέσετε τα παπούτσια σας ή να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Φυσικά, μόλις τα διδυμάκια σας έρθουν στην αγκαλιά σας θα αποζημιωθείτε για όλη αυτή την ταλαιπωρία και θα ξεχάσετε τις δυσκολίες.