Δεν είναι μυστικό ότι η διατροφή και η φυσική κατάσταση συνδέονται σε μεγάλο βαθμό. Είτε ιδρώνουμε σε μια δύσκολη προπόνηση HIIT είτε απολαμβάνουμε μια χαλαρωτική ροή yoga, αυτό που καταναλώνουμε εκ των προτέρων και ως εκ τούτου και το άδειο στομάχι μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την ανάκαμψη μας σε όλα τα επίπεδα.

Είναι τελικά καλό να γυμναζόμαστε με άδειο στομάχι;

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό, πολλοί είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση όταν γυμνάζονται με άδειο στομάχι. Είναι όμως ιδανικό; Πρέπει να ασκηθείτε με άδειο στομάχι;

Όπως οι περισσότερες προσωπικές συνήθειες άσκησης και διατροφής, τι και πόσο τρώτε πριν από την προπόνηση αποτελεί μια προσωπική απόφαση, που όχι μόνο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά μπορεί να διαφέρει ακόμα και από μέρα σε μέρα.

«Εξαρτάται πραγματικά από το άτομο», επισημαίνει η Kari Lansing, προπονήτρια από την Νέα Υόρκη. Ανάλογα με την καθημερινή διατροφή σας, τον τύπο του σώματός σας και τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης, το να πηγαίνετε κάποιες φορές για γυμναστική με άδειο στομάχι δεν επηρεάζει αρνητικά.

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, ειδικά εάν ασκείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως η προπόνηση για μαραθώνιο, θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία. «Συνιστώ πάντα να έχετε έστω και λίγο καύσιμο για τις προπονήσεις σας» επισημαίνει.

Πόσες ώρες να τρώμε πριν την γυμναστική

Αν πρόκειται να κάνετε μια προπόνηση ήπιας έντασης, τότε μπορείτε να καταναλώσετε το γεύμα σας πριν περίπου τρεις ή και τέσσερις ώρες χωρίς να σας επηρεάσει αρνητικά. Αλλά εάν θέλετε να αυξήσετε την ένταση, τότε θα χρειαστείτε καύσιμα.

«Είναι η πρωταρχική ανάγκη του σώματός μας να διατηρούμε τη μέγιστη απόδοση», επισημαίνει η Kari Lansing. «Όταν δεν τρώτε αρκετό φαγητό, το σώμα σας μπαίνει σε «φάση ανοικοδόμησης» και αυτό δεν είναι παραγωγικό για την προπόνηση».

Εάν το σώμα σας «ξεμείνει» από καύσιμα μπορεί  να αντιμετωπίσετε πείνα, αφυδάτωση ή και ζάλη.